Bocuse d’Or magyar döntő: versenyző-commis párosok és nemzetközi zsűri

Szerző: | 2016.01.15 | Bocuse d'Or, Események, Hírek

Január 15-én tartották a Bocused’Or magyarországi döntőjébe továbbjutó 6 versenyző eligazítását, ismertették a versenyszabályzatot, a zsűrit és a séfek megkapták az Akadémia által biztosított tálalóelemeket, gyakorlótálakat is.

A magyar zsűrihez neves, nemzetközileg elismert szereplők is csatlakoznak. A napokban az is kiderült, hogy az európai döntőn Magyarország a második napon, vagyis május 11-én versenyez.

Az eligazítás során kerültek nyilvánosságra a séf-commis párok is, hiszen a 6 továbbjutó a februári döntőn már páros versenyzőként indul, ahol commis-jukkal (segéd) alkotnak majd egy csapatot. A versenyzők az őket segítő commis-kat az ifjúsági verseny első 6 helyezettje és ígéretes szakácstanulók közül választották ki, így a döntőn az alábbi séf-commis csapatoknak szoríthatunk majd:

Győrffy Árpád – Szegedi Réka

Pohner Ádám – Jándi Lőrinc

Sándor Rodrigo– Barna Zsanett

Szabó László – Pozsár Bence

Széll Tamás – Szabó Kevin

Volenter István – Sándor Lőrinc

A február 18-án a Fehova kiállítás keretei között megrendezendő magyar döntőn óriási megtiszteltetés, hogy a zsűri két elnöke Bíró Lajos és Hamvas Zoltán, valamint a versenyzők által kijelölt zsűritagok (Ádám Csaba, Dinnyés Csaba, Palágyi Eszter, Pesti István, Szulló Szabina, Urbán Tibor) mellé nemzetközileg elismert szereplők csatlakoznak. Így zsűrizni fog a számos tv-műsort vezető Brian Turner, az angol Academy of Culinary Arts elnöke, Christian Meyer osztrák séf és étteremtesztelő, a belga Ferdy Debecker, a Bocuse d’Or Winners szervezet elnöke, a svéd Henrik Norström, a 2001-es verseny ezüstérmese vagy éppen a Bocuse d’Or győztes dán Rasmus Kofoed és francia Serge Vieira, akik már a korábbiakban továbbjutó Molnár Gábort és Széll Tamást is segítették a felkészülésben.

A külföldi tanácsadó bevonása ezúttal sem marad el, az Akadémia a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektet rá, hogy szakmailag mindent megadjon a magyar csapatnak így a már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik majd a versenyzőknek meghívott séftől tanulni.

A hústémához minden versenyző számára biztosított egy gyakorlótál, amely egy szintén az Akadémia által biztosított versenytálra cserélnek le a döntőre, illetve 1 darab 2 alternatívából választható főelemtartó emelvény, valamint egy 3 alternatívából összeállítható, összesen 30 darabos köret-kiemelő csomag. A további felkészülést segítendő az Akadémia biztosítja a teljes első hal- és húscsomagot is a versenyzők számára.

Mint ismert, a magyar döntőn – csakúgy, mint a májusi európai viadalon – a versenyzőknek szarvasborjúból és kecsegéből készült fogásokat kell tálalniuk a zsűri elé.