Bor, Badacsony, Balaton – illatos fieszta a New York Palotában

Szerző: | 2015.03.31 | Hírek, Italsor

Immár negyedszer került sor Badacsony bemutatkozására a leghíresebb magyar kávéházban. Ezúttal az illatos fajták prezentációján és az előszezoni turisztikai vonzerőkön volt a hangsúly.

Váli Péter, a badacsonyi borászok nevében azt hangsúlyozat, hogy korai fajtákról lévén szó, és ezek még nehéz évjáratban is nagy biztonsággal termeszthetők. No meg, ezeket a fajtákat mindenki szereti, ráadásul az ételekhez is kiválóan társíthatók, például távol-keleti, indiai, kínai fogásokhoz is.

Békássy János, az eseményt szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke kiemelte, hogy a badacsonyi borok bemutatása mellett a rendezvény fő küldetése felhívni a figyelmet arra, hogy Badacsony és a Balaton régió a főszezonon kívül is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes odautazni. A Balatoni Regionális TDM Szövetség és tagszervezetei a tavalyi akciók sikerein felbuzdulva a május 1. és 11. közötti időszakban újra meghirdetik a Nyitott Balaton akciót, melyhez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület is csatlakozott.

Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke szakmai, tudományos megközelítésből szólt a badacsonyi borokról, kiemelve az ásványos, vulkáni nedűk kellemes élvezeti és jótékony egészségügyi hatását, persze mértékkel fogyasztva.

Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármester hozzátette, azért dolgoznak, hogy minél többen látogassanak el a Badacsony környéki településekre, minél több embert érintsen meg az egyedülálló badacsonyi táj, és az itt élők vendégszeretete.