Bor, csokoládé, sajt – szüret Etyeken

Szerző: | 2016.09.21 | Események, Hírek

Szüreti hangulat várja az Etyekre érkezőket szeptember 24-én, amikor borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt, és a kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramokat is kínálnak az Etyeki Borangoló keretében.

A bor, pezsgő, pálinka, must kóstolásán túl csokoládé, sajtkülönlegességek, házi sütemények és szörpök, mézkóstoló, falusi vendégasztal várja az ínyenceket, a fotósok pedig képeikkel benevezhetnek a Borangoló fotópályázatára.

Egyedi kézműves foglalkozások színesítik a programot, készíthetnek őszi ajtódíszt, tűzzománc ékszereket, családi szőlőfürtöt, festhetnek tavirózsát. Az Öreghegyen, az Anonym Pincénél belekóstolhatnak a szüretbe, a Pinceműhelyben kemencében süthetnek pogácsát és lángost, az Újhegyen a Sajtútállomáson megismerhetik a sajtkészítés menetét, a Gingalló Csokoládéműhelyben pedig megtapasztalhatják a bor-csoki, vagy akár a házi sör-csoki izgalmas ízkombinációit.

15 órától szüreti felvonulás indul kisbíróval, traktorokkal, lovasokkal, fogatokkal, zenével és tánccal, a felvonulást szüreti mulatság zárja.

Bővebb információ: www.etyekiborangolo.hu, www.facebook.com/etyekiborangolo