Borárverés és tavaszi programok Tokajban

Szerző: | 2017.03.21 | Hírek, Italsor

A Tokaji Borlovagrend idén ötödik alkalommal kínálja Tokaj-Hegyalja legjobb termelőinek különleges, és teljesen egyedi borait április harmadik szombatján.

Tavaly 19 termelő 28 tétele került kalapács alá, melyek közül 23 kelt el a hazai és nemzetközi közönséget vendégül látó eseményen. Ez 80%-os eladási arányt  jelent, ami a 2015. évi árveréshez viszonyítva  a legmagasabb érték, és összesen 21 055 000 forint összleütéssel ért véget a licit.

Az idei Nagy Tokaji Borárverést 2017. április 22-én, szombaton tartják Tokaj történelmi belvárosában. Az előző négy év egyre nagyobb sikereket hozó aukciói után most is felvonultatják a történelmi borvidék teljes kínálatát. Az idei árverésre 16 nagyszerű termelő, összesen 20 olyan különleges tételt nevezett be, amelyek kereskedelmi forgalomba nem kerülnek, és minőségüket szakmai kóstolóbizottság garantálja.

Minden tokajibor-kedvelőt és érdeklődőt várnak az árverésre és a Tokaji Tavasz háromnapos rendezvényére. Ennek keretében április 21-én, pénteken a Tokaji Borlovagrend új tagjait avatjuk a történelmi Rákóczi pincében, Tokaj belvárosában, majd szakmai programmal és mesterkurzussal folytatódik a Tokaji Tavasz a Paulay Ede Színházban.

A Tokaji Portfólió bemutató, szakmai kiállítás és kóstoló során a borvilág szakembereit látják vendégül, ahol több mint 40 helyi borászat mutatkozhat be a nemzetközi résztvevők előtt. A pénteki nap estéjén két koncert és borvacsora is várja a látogatókat – Bodrogkeresztúrban a „For You”  A’Capella énekegyüttes, Tállyán a Panktastic zenekar szórakoztatja majd a közönséget. A teljes szombati program az árverés jegyében telik majd. Fél 11-kor kezdődik az árverési tételek vakkóstolója a tokaji ortodox templomban, majd közös ebédet követően 15 órakor indul az árverés.

A rendezvény további részleteiről, és a Tokaji Borlovagrendről  – melynek tagjai sorában a legjobb tokaji termelők épp úgy megtalálhatók, mint elkötelezett borkedvelők vagy kereskedők – a legendás borvidékről, Tokajról – amely 2002 óta az UNESCO Világörökség része – többet is megtudhatnak a Tokaji Borlovagrend oldalán.

 

A 2017-es Nagy Tokaji Borárverés résztvevői:

Barta Pince, Demetervin, Disznókő, Grand Tokaj, Kvaszinger Borászat, Holdvölgy, Márton Birtok, Myrtus Pince, Pajzos Tokaj, Samuel Tinon, Szent Benedek Pincészet, Szepsy István, „Tállya Wines”, Tokaj Generation Y, Tokaj Hétszőlő, Tokaj Kikelet.