Borászok futballcipőben

Szerző: | 2015.07.16 | Események, Hírek

A Balatonboglári, Etyek-Budai, Hajós-Bajai, Mátrai, Szekszárdi és Tolnai borvidékek borászai 2015. július 18-án kivételesen nem boraikkal, hanem futballtudásukkal mérkőztek meg Szekszárdon.

A több mint tízéves hagyományra visszatekintő Borász Ütközetre első alkalommal Pannonhalmán került sor. Takler András, az esemény szervezője elmondta: „Gál Tibor ötlete nyomán egy egri-pannonhalmi baráti focimeccsből alakult ki ez a torna, amelyhez évről évre egyre több csapat csatlakozott. Amellett, hogy ez egy színvonalas sportesemény, számunkra arra is lehetőséget nyújt, hogy baráti kapcsolatainkat ápoljuk a többi borászkollégával.”

2014-ben Hajós adott otthont a viadalnak, akkor a Balatonboglári borvidék léphetett fel a dobogó legfelső fokára, miután a döntőben hetesekkel legyőzte Szekszárdot.

Szombat délelőtt a sorsolást követően indultak két pályán a csoportmérkőzések, a döntőre pedig még aznap kora délután sor került. A délutáni pihenés után a díjkiosztás este, egy szekszárdi borok kóstolójával egybekötött vacsorán zajlott.

Idén a Balatonboglári borvidék bizonyult a legjobbnak, ezzel megőrizték a tavaly is megszerzett első helyezésüket. A nyitómeccset, amely 2-2-es döntetlennel zárult, Etyek és Szekszárd vívta. A torna gólkirálya a dél-balatoni Takács György lett, aki a négy meccsen tizenkét találatot ért el, a legjobb kapus címmel pedig az etyeki Csalánosi Richárd büszkélkedhet. A legjobb védőital címért még folyik a verseny a szekszárdi cserszegi fűszeres és a kékfrankos rozék között.

A torna szakmai védnöke a korábbi évek hagyományainak megfelelően Magyar Zoltán, a Magyar Borászválogatott szövetségi kapitánya. A rendezvény fő támogatója az Ital Magyarország Kft.