Borfesztivál védőszentekkel

Szerző: | 2016.10.27 | Események, Hírek

Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg a Danubius Hotel Gellértben november 10-13. között a VI. Márton Napi Borfesztivál.

A cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a szállodaépületet. A termekben izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várják a vendégeket.

Az idei évben fordulóponthoz érkezett a Gellért Szálló közismert borfesztiválja, hiszen névadója születésének 1700. évfordulóján Szent Márton-emlékévet ünneplünk. Ennek apropóján pedig az immár négy naposra nőtt rendezvény a gasztronómia és művészetek számos szentjét is megidézi.

 

Sörök, pezsgő és szarvasgomba

Csütörtökön a februári Indoor Sörfesztivál beharangozójaként 20 kézműves sört kóstolhatunk a Gellért Sörözőben sörkorcsolyák kíséretében. Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat. A gasztro kiállítók között ott lesz a Lakatos Műhely, a Steamboo, a Bükki Sajt és a Zing Burger. Szirbek István művészettörténésszel egy bortörténeti, Katona Csaba történésszel sörtörténeti túrán vehetünk részt.

Pénteken és szombaton megnyílik a Gellértben a panorámás Lakosztályétterem, ami a Michelin-csillagos Pesti István Dom Perignon és fekete szarvasgomba elképzelésének ad otthont.

Az idei borfesztivál kortárs művészeti kiállítással, Vajda Pierre által moderált sajtkurzussal és egy szenzációs borvacsorával is kecsegtet. Ez utóbbi háziasszonyai Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter, főszereplői az ország csúcséttermei – többek között a Gerbeaud, a Kistücsök, a Salon, a Tanti és a Gellért Söröző – lesznek.

Mindkét nap lesz After Party is, ahol fellép a Compact Disco és a Kelemen Kabátban, miközben a DiVino Borbár várja a vendégeket.

Vasárnap Budapest legjobb Sunday brunch éttermei, így a Paris Budapest, az Araz, a Hilton, a Gundel, a Manna és a Panoráma képviselteti magát. A Gellért Sörözőben ott lesznek Budapest legjobb kifőzdéi is.

Részletes információk: borfesztivalgellert.hu