Borok és vitorlások Balatonfüreden

Szerző: | 2016.06.28 | Események, Hírek

Idén ismét a Kékszalag vitorlásversennyel egy időben veszi kezdetét a Balaton északi partjának közkedvelt borfesztiválja, a VinCE Balaton, amely július 14-17. között, immár szokásos helyszínén, a balatonfüredi Tagore sétányon és a Vitorlás téren várja a frissítő tételekre vágyókat.

A négy nap alatt kiállító borászok természetesen nem csak a tó környékét, hanem az ország számos borvidékét képviselik, így tokaji, villányi, egri, szekszárdi tételek is megtalálhatóak. Mindezekhez a népszerű street food szolgáltatók kínálják fogásaikat, a hamburgertől a grillhúsokon át a fish&chipsig.

És persze az elmúlt években telt házzal kifutó jachtos élménykurzusok sem maradnak el, idén többek közt a pezsgőkkel, a rozékkal, az illatos, az egzotikus, a spanyol és a francia borokkal ismerkedhetnek az érdeklődők, de külön hajó indul a kevésbé ismert borok felfedezésére is. A 6-8 tételes borsort a VinCE magazin szakértői ismertetik meg a hallgatósággal a Balaton vizén ringatózva.

A VinCE Balatonra a belépés ingyenes, a fesztivál hivatalos borospohara pedig minden kiállítónál megvásárolható. További információk: http://vincebalaton.hu/