Boros programok áprilisra

Szerző: | 2022.04.06 | Hírek, Italsor

Borjour Tokaj – április 8., Budapest
Májusban a Tokaji borvidék Budapestre látogat, a rendezvényen több mint 20 tokaji borászat kínálja kóstolásra legújabb száraz furmintjait, hárslevelűit, pezsgőit, muskotályait és édes borait. Érdemes lesz ellátogatni a Stefánia Palotába, mert igazán illusztris a kiállítók névsora: Angyal Borászat, Babits Pincészet, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Breitenbach Tokaj, Espák Pincészet, Grand Tokaj, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Harsányi Pincészet, Kőmalom Borászat, Pajzos Tokaj, Patricius Borház, Paunoch Birtok, Pelle Pince, Préselő Pincészet, Sanzon Tokaj, Szűcs Pince, Tokaj-Hétszőlő Bio Szőlőbirtok, TR Művek.

Borvacsora: a nagyon titkos kéknyelűsor – április 8., Szászi Birtok, Hegymagas
A kéknyelű az kincs, ezt a nagyapáink is tudták. Szászi Endre pedig azt tudja, hogy ha az ember egyszer egy kéknyelű évjáratot már elrejtett a pincében, akkor abból csak akkor vesz elő, ha ünnep van. Ünnep például egy házassági évforduló, vagy ha valamelyik gyerek lediplomázik. Most másféle ünnep lesz. A kéknyelűt ünneplik, és azt, amit a pincének adott az elmúlt években – válogatott halakkal, hosszú kortyokkal és rengeteg emlékkel.

III. Hungarikum Piknik – április 9., Eger
A leghíresebb gasztrohungarikumok egy helyen az Egri Bikavér szülőhelyén: karcagi birkapörkölt, bajai halászlé, hortobágyiszürkemarha-gulyás, csabai kolbász, debreceni páros kolbász, ludaskása, Gundel-palacsinta, kürtőskalács. Mindez Eger hangulatos bornegyedében, helyi ízekkel és kézművesekkel.

Badacsony New Yorkban 2022 – április 9., Budapest
Egy nap, amikor a Badacsonyi borvidék színe-java Budapestre látogat, hogy megmutassa magát. Az év legnagyobb badacsonyi kóstolójára mindenki nagy izgalommal készül, ezt a hangulatot hivatott közvetíteni az esemény idei szlogenje is: „Életre hívunk”. Ez a két szó magában rejti a megújulást, a tavaszt és az érzést, hogy újra találkozhatunk. A kóstolón mindenki megtalálja számításait, legyen a vulkanikus klasszikusok rajongója, vagy éppen az új ízek felé nyitó borkedvelő. Lesz szakmai kóstoló és természetesen mesterkurzusokkal is készülnek a szervezők.

Tavaszi Pincenyitogató 2022 – április 9., Hajósi Pincefalu, Hajós
Április elején már nyolcadik alkalommal várja látogatóit nyitott pincékkel a Hajósi Pincefalu, hogy egy teljes napot a bor, a gasztronómia és a vidék bűvöletében tölthessenek a vendégek. A több mint 1200 borospince közötti tájékozódást térképek, a présházak elé tűzött zászlók és az ablakokban világító fények segítik.

Jótékonysági Pezsgős Brunch – április 10., Balatonfüred
A Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt szervezője, a Balatoni Kör egy jótékonysági pezsgős brunchra invitálja az érdeklődőket – a befolyt teljes összeget a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény javára ajánlják fel. A vasárnap délelőtti brunchon Füred egyik legszebb helyszínén fogyaszthatják el a résztvevők a késői pezsgős reggelit vagy korai ebédet, a Balaton kiváló éttermesei és borászai társaságában.

(Forrás: bor.hu; Fotó: Balatoni Kör)