Borterasz a badacsonyi Kisfaludy-Házban

Szerző: | 2017.08.01 | Céghírek, Hírek

Tovább bővült Badacsony kínálata, miután a település legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem megnyitotta Borteraszát, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhető a páratlan balatoni kilátás.

A gondosan válogatott borlapon a legismertebb helyi borászok kínálatát, valamint a hely különlegességeit, fröccskoktélokat – nevezetesen Misit és Rózát – találunk a frissítők mellett. Míg Misi egy karakteresebb, muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktél, Róza egy könnyedebb, rozé alapú ital, amelyben a friss málna íze dominál. Az alkoholmentes ízeket erősíti a Foly Arborétumból érkező különleges fenyőrügy szörp is, amelyeket további házi ízek, egy komplett szörpbár egészít ki.

A látogatók természetesen a borok mellett könnyedén találnak kedvükre való falatokat is. Az étterem ugyanis három különleges házi kencével készült, a rillette, a padlizsánkrém és a friss körözött remek kiegészítője a badacsonyi boroknak.

Az idei nyár további újdonsága a Kisfaludy-Ház Étterem új séfjének, Csonka Gábornak már mostanra ikonikussá vált desszertje, az Ürmöske, amelynek alapját egy helyi édesebb, fűszeresebb fehér bor adja, amit Kisfaludy Sándor és múzsája, Szegedy Róza előszeretettel készítettek. A desszert csokoládé keretébe az ürmössel gazdagon meglocsolt babapiskóta kerül, amelyet a különlegesen elkészített mascarpone tesz még lágyabbá.

2014-ben az épület tulajdonjogát a helyi önkormányzat visszavásárolta, és az üzemeltetésre nyilvános pályázatot írt ki. A Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz üzemeltetését így három éve egy új csapat, a B1237 Kft. vette át, akikhez Badacsonyban a Hotel Bonvino üzemeltetése is köthető.