Borteraszt nyitott a Zelna Füreden

Szerző: | 2017.05.09 | Hírek, Italsor

Megnyitotta kapuit a balatonfüredi Zelna Borterasz és Vinotéka, ahol csütörtöktől vasárnapig várják a kóstolni vágyókat, a borászat teljes kínálatával.

Itt a könnyed borozgatás mellett irányított borkóstolókat is tartanak, és olyan különleges tételeket is meg lehet kóstolni mint 2014-es Farkó-Kő Olaszrizling, mely már nincs kereskedelmi forgalomban. A borok mellett kínálnak még szörpöt és Vászolyi sajtválogatást, és megvásárolható a borászat saját szőlőmag olaja és őrleménye is.

„Sokáig dédelgettük a borterasz nyitását, de végül rászántuk magunkat. Balatonfüreden számtalan remek borászat van, de ha az idelátogató szeretne elmenni egy borkóstolóra már bajban van. Nálunk megtalálhatók a könnyed fajta jelleges borok mellett a dűlőválogatott tételek is, így biztosan mindenki talál magának kedvére valót.”- mondja Lukács Lilla.

A balatonfüredi Zelna Borászat 2014-ben alakult. A jelenleg 8 hektáros családi birtokot a fiatal házaspár, Barabás Barna és Lukács Lilla vezetik. Fő fajtájuk az olaszrizling, de foglalkoznak pinot gris-vel, merlot-val és zweigeltel is.

További információ: www.zelna.hu