Budapest télen is vonzó

Szerző: | 2021.11.03 | Hírek

London hosszú évek óta minden utazó kedvenc desztinációi között szerepel, ám idén ősszel és télen világszerte Budapest a legnépszerűbb úti cél. Toronymagasan fővárosunk vezeti a Kiwi.com foglalásainak a listáját, maga mögé utasítva az angol és osztrák fővárost. Az adatok alapján leginkább Oroszországból és az Egyesült Királyságból utaznak hazánkba, és 1-3 napot töltenek itt. Fővárosunk a látnivalók mellett a kulináris kínálat miatt is izgalmas a külföldiek szemében.

London, Párizs, Berlin. Ezek azok a fővárosok, amelyek mindig a legnépszerűbb úti célok listájának élén állnak a gyors kiruccanásra vágyó utazók számára, idén ősszel azonban Budapest került az élre, és jóval népszerűbb, mint az utána következő London és Bécs. Párizs csak a 8., Berlin pedig le is szorult a TOP10-es listáról a 11. a helyével.

Budapest tél este

A legtöbb foglalás Oroszországból érkezik, amelyet az Egyesült Királyság, Ukrajna és Izrael követ, valamint a déli országokból – Olaszországból, Görögországból, Portugáliából és Spanyolországból – érkező utazók. A hazánkba érkezők valószínűleg egy-egy hosszú hétvégét töltenek majd nálunk, erre utalnak azok az adatok, hogy a foglalások nagy része, kb. 40%-a 1-3 napra szól, és a legtöbben pénteken érkeznek, de a foglalások negyede egy egész hétre szól.
A hazánkba érkezők kétharmada 40 év alatti fiatal, a 41-60 éves korosztályból az utazók ötöde kerül ki, míg a 60 év feletti korosztály csupán 4%-ot tesz ki. A foglalások adatai alapján az ideérkezők közel fele (46%) egyedül érkezik, 10-ből 4-en jönnek a párjukkal, 14% pedig 3 vagy több fős csoporttal utazik.

TOP 10 lista a Kiwi.com foglalásai alapján a 2021. november 1. és 2022. február 28. közötti időszakban:

1. Budapest
2. London
3. Bécs
4. Milánó
5. Isztambul
6. Róma
7. Kijev
8. Párizs
9. Lisszabon
10. Barcelona