Budapesten mutatja be új kalauzát a Michelin

Szerző: | 2018.01.15 | Hírek, Konyha

Március 26-án Budapest ad otthont a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményének: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésének köszönhetően itt mutatják be díjátadó gálán a Michelin-kalauz európai éttermeinek (Main Cities of Europe) friss listáját.

A különleges eseményen részt vesznek Európa Michelin-csillagos séfjei is, ők köszöntik a Michelin család új tagjait, akik azon vendéglátóegységeket képviselik, melyek 2018-ban újonnan nyerték el a csillagot.

A rendezvényen a kontinens legjobb séfjei szó szerint megkóstolhatják Magyarországot, megismerhetik gasztronómiai kultúránkat, és felfedezhetik Budapest különleges hangulatát és sokszínűségét is az itt tartózkodásuk alatt: a Michelin és az MTÜ közösen szervezi számukra az élményekkel teli, feledhetetlen programot.

Az eseményen gálavacsora és díjátadó ünnepség is várja a résztvevőket, és az esti rendezvény során bemutatják a Michelin-kalauz európai éttermeinek legújabb listáját is.

A rendezvény Magyarország számára páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén, és azt is újfent megmutassuk, hogy Budapest és Magyarország készen áll arra, hogy bármilyen, világszinten is fontos nemzetközi esemény házigazdája legyen. A rendezvény mindemellett különleges lehetőség a Magyar Turisztikai Ügynökség számára arra is, hogy olyan emlékezetes élményekkel gazdagítsa az ide érkező látogatókat, amelyek miatt a jövőben remélhetőleg minél nagyobb számban visszatérnek majd.