Januárban India, március végén pedig Thaiföld kerül terítékre a Buddha-Bar Budapestben. Ossama Kutaini, a ház séfje ezúttal prágai kollégája, Lukáš Želechovský közreműködésével idézi meg az egzotikus ország ízeit Budapesten.
A két séf remekült egymásra talált, közös gondolkodásuk eredményeképp pedig a klasszikus thai ízek modern, extravagáns köntösben kerülnek a vendégek elé. Az előételt, a tápióka chips-et citromfüves tengeri sügérrel szárazjégtől gőzölgő köveken tálalják, amelynek már látványa is lenyűgöző, és jól érezhető a citromfű illata.

Thai marhahúsos saláta pomelóval és chilidzsemmel
A főételek között található thai marhahúsos saláta pomelóval és chilidzsemmel készül, a Szent Jakab kagyló mogyorószósza és koriander joghurtja már önmagában is megállná helyét. A bárány bélszín fűszeres pankómorzsában sül rozéra és panang curryvel szervírozzák, az ördöghalhoz tamarind curry a köret. Desszertnek pedig könnyű csokoládé mousse-t kínálnak, édes chiliszósszal.
A thai ízek március 23-26. között kóstolhatóak, önálló fogásonként és menüben egyaránt.
További információ: https://www.facebook.com/events/330874320643893/