Burger-bakancslista a Ryanairtől

Szerző: | 2015.05.31 | Hírek, Konyha

Május 28. a hamburger napja, ennek kapcsán az ír légitársaság blogjában gyűjtötte össze Európa legjobb hamburgereit, a kontinens bloggereinek és burgerszakértőinek ajánlásával. Budapest is bekerült a listába, a Pesti Burger és a Zing londoni, prágai, madridi, párizsi, vilnusi, brightoni, berlini és dublini hamburgerezőkkel szerepel együtt.

„Öt évvel ezelőtt még lehetetlen volt tisztességes street food-ot találni Budapesten, de azóta megváltoztak a dolgok. Manapság a várost ellepik a dél-amerikai, közel-keleti és ázsiai ízek. Ám a legnagyobb „forradalom” kétségkívül a hamburgereket érintette, amelyek minősége robbanásszerűen javult az elmúlt években. Azonban a Tompa utcai Pesti Burger és Bár kiemelkedik a tömegből és az itt készített hamburgerek a világ bármely városának büszkeségévé válnának. A buci fantasztikus, a szószok kiválóak, a sajt és a karamellizált hagyma kivételesen jók, ám a show igazi sztárja a húspogácsa, amely önmagában megérdemelné, hogy szobrot állítsanak tiszteletére. Ezt a burgert meg kell kóstolni!

Akik azonban maradnának a belvárosban, ki kell próbálniuk a több food truck-kal is rendelkező, szenzációs burgereket kínáló Zinget. Az ő kínálatuk ugyan nem annyira pazar, mint a Pesti Burgeré, de a becsomagolt termékeket akár menet közben is megehetjük, csak vigyázzunk, hogy a kezünkön lecsurgó csodálatos szószokat még időben elkapjuk!” – írja értékelésében Mogyorósi Csaba, a Best of Budapest munkatársa.

A lista itt olvasható: http://blog.ryanair.com/foodie-trips/europes-best-burger-bucket-list/