Új konyhafőnök a Calavera Budapestben

Szerző: | 2018.07.30 | Hírek, Konyha

Az újpesti Calavera Budapest mexikói étterem nyári étlapját idén nem csak a szezon kínálta elemek alakították, hanem a konyha új főnöke, Molnár Attila stílusa is áthatja.

Attila gyerekként csöppent a gasztronómiába, édesapja pékként dolgozott, és egyértelmű volt számára, hogy ezt a szakmát választja. A későbbiekben azonban új szerelem érkezett, a melegkonyha, amely teljesen beszippantotta Attilát. A lehető legjobb kezek alatt tanult, Kerekes Sándor mellett, akivel sokat dolgozott is együtt itthon és külföldön egyaránt. Attila gazdag szakmai karrierjének állomásai közül – a Leroy, az Almárium mellett – érdemes megemlíteni a Malackrumplit, ahova már konyhafőnöknek érkezett, a Sáfránykertet, illetve a Teátrum Bisztrót.

A biztos szakmai háttér, a tudás, a tanulni vágyás és az új területek alapos feltérképezése, beható megismerése – ami Attilát hajtja – a Calavera Budapest új étlapján is jól látszik, hiszen Attila a mexikói konyha új vetületével, újabb mélységeivel ismerteti meg az étterem vendégeit.

Mákkéregben sült sertésszűz batátakrémmel és töltött paprikával

Az étlapon továbbra is megtalálhatóak a közép-amerikai konyha kedvencei – a fajiták, a burritók, a tostadák, a quesadillák – de mellettük kóstolhatunk például mákkéregben mandarinos salátát ropogós kecskesajttal, mákkéregben sült sertésszüzet batátakrémmel és töltött paprikával, rostélyost chorizo jus-vel, grillezett jalapenóval és balzsamos rukkolával vagy éppen polentát füstölt paprikával, ropogós cukkinivel és kecskesajttal.

További információ: www.calavera.hu