Sörverseny a Gyulai Kézműves Sörfesztiválon

Szerző: | 2018.03.12 | Hírek, Italsor

2018. június 7. és 10. között először rendezik meg a Kézműves Sörfesztivált Gyulán, programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, gazdag street food kínálattal és nemzetközi sörversennyel.

Kevesen tudják, de Gyulán immár majd 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének. A fesztivál kísérőrendezvényeként hirdetik meg a szervezők a Central European Beer Awards 2018 Sörversenyt, kisüzemi kézműves sörfőzdék (maximum évi 200 000 hektoliteres kapacitásig), illetve a házi sörfőzők részére.

Nevezni a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon, a CEBA – 2018 menüpontban történő regisztrációval lehet. A regisztráció 2018. május 11. vasárnap 24.00 óráig tart.

A versenyen indulóknak fajtánként minimum 2 liter versenymintát, minimum 4 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan 3 különböző tétellel indulhat. A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, a sör nevét, és fajtáját.

A verseny 14 alapkategóriában kerül meghirdetésre, a bírálat 50 pontos bírálati rendszerben történik. A bírálat hazánkban egyedülálló módon számítógépes rendszer szerint fog történni, minden bíráló egyénileg végzi a minták érzékszervi vizsgálatát.

A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. Mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest hirdetnak.

További információk és nevezés: www.sorfesztivalgyula.hu