Chaine des Rotisseurs Sommelier-verseny fiatal szakembereknek

Szerző: | 2016.03.02 | Céghírek, Hírek

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján a Chaîne des Rôtisseurs Baráti Asztaltársaság idén első alkalommal rendezi meg a magyarországi szállodákban, éttermekben és borászatokban dolgozó ifjú sommelier-k részére a

„Young Sommeliers” nemzeti válogató versenyt.

A versenyen olyan fiatal sommelier indulhat aki:

  • 2016. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 31. életévét,
  • egy Magyarországon működő szálloda/étterem munkatársa,
  • magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik,
  • nevezését a szálloda/étterem/borászat tulajdonosa/igazgatója támogatja és nevezési díját befizette.

Az „Young Sommelierverseny évenkénti rendszeres megrendezésével is szeretnénk elérni, hogy fiatal sommelier-k oktatásával és nevelésével – e versenyre való felkészítéssel és részvételükkel is – magasabb színvonalat érjenek el és versenytapasztalatot szerezzenek.

A versenyzőknek elméleti felkészültségükről, gyakorlati képességükről és helyzetfelismerésről kell tanúbizonyságot adniuk, valamint vakkóstolással borokat, illatolással párlatokat felismerni.

A verseny hivatalos nyelve: angol

A versenyzők öltözete: sötét öltöny, fehér ing, nyakkendő (kötény nélkül)

A versenyzők teljesítményét a zsűri a Court of Master Sommelier hagyományai szerint fogja értékelni.

A verseny dátuma: 2016. június 3. péntek

A verseny helyszíne: Gundel étterem 1146, Budapest, Gundel Károly út 4.

Az eredményhirdetés dátuma: 2016. június 4. szombat

Az eredményhirdetés helyszíne: Corinthia Hotel Budapest*****

A versenyzőket, kísérőiket és munkaadóikat szeretettel várjuk a Corinthia Hotel Budapest szállodában tartandó gálavacsorára, melynek végén történik az eredményhirdetés.

A versenyzők a gálavacsorán a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság vendégeként vesznek részt.

A program változtatásának jogát a Chaine Egyesület fenntartja.

A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon a „Young Sommeliers” 2016. évi Világbajnokságon, amely idén Vaduzban kerül megrendezésre 2016. augusztus 26-án, pénteken. A Chaine Egyesület a nemzeti verseny győztese részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat.

Kérjük a nevező szállodák/éttermek/borászatok vezetőit, hogy különös gonddal készítsék fel versenyzőiket az eredményes hazai versenyre.

A 2016. évi verseny nevezési díja 20.000,- Ft, amely összeget 2016. május 13. péntekig a Chaine Egyesület számlájára utalni szíveskedjenek.

Budapest Bank 10103805-03171936-00000002

Egyesületünk részben a fenti nevezési díjból biztosítja a hazai versennyel kapcsolatos kiadásokat, valamint az ünnepélyes díjkiosztó költségeit.

A verseny helyszínére és az eredményhirdetésre való utazást, valamint a versennyel kapcsolatban felmerülő egyéb kiadásokat (pl. szállás) a küldő szállodáknak, éttermeknek, vagy borászatoknak kell fedezni.

Kérjük, a melléket nevezési lapot legkésőbb 2016. május 13. péntek 12:00-ig szíveskedjenek a Chaîne Egyesület központi e-mail címre (chaine@chaine.hu) kitöltve visszaküldeni.

A benevezett versenyzőnek a nevezést követően tájékoztatást küldünk a verseny lebonyolításáról.

Orbán József asszisztensünk, a 06-30-968-4143 telefonon, és a chaine@chaine.hu e-mail címen készséggel áll rendelkezésre a versennyel és a Chaine belépéssel/tagsággal kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén.

 Chaine des Rottiseurs Baráti Asztaltársaság