Chaine des Rotisseurs – Jeunes Chefs válogató verseny

Szerző: | 2016.03.02 | Céghírek, Hírek

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján, ez évben XXI. alkalommal rendezzük meg a Chaîne Egyesülethez tartozó „Chaîne” szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok részére a

„Jeunes Chefs Rôtisseurs” nemzeti válogató versenyt.

A versenyen olyan fiatal szakács indulhat aki:

  • 2016. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 27. életévét,
  • egy, a Chaîne Egyesülethez tartozó szálloda/étterem főállású munkatársa,
  • magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik,
  • nevezését a szálloda/étterem tulajdonosa/igazgatója támogatja,

Tekintettel a konyha adottságára, a versenyen 2 műszakban 5-5 versenyző tud indulni, így amennyiben 10 főnél több nevezés érkezik, a tréningnap első felében előválogatásra kerül sor, s ebben az esetben a nevezés feltétele az előválogatáson való sikeres szereplés is.

A „Jeunes Chefs Rôtisseursverseny évenkénti rendszeres megrendezésével is szeretnénk elérni, hogy a Chaîne-házak-ban dolgozó fiatal szakácsok oktatásával és nevelésével – e versenyre való felkészítéssel és részvételükkel is – magas színvonalat érjenek el.

A versenyzőknek önállóan, a verseny kezdetén bemutatott meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával, 3 fogásos menüt kell elkészíteniük 4 személy részére: hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma által elismert séfek fogják értékelni.

A fentiekkel összhangban, az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei évben is a benevezett versenyzők számára felkészítő tréninget tartunk, amelyen a versenyzők megjelenésére feltétlenül számítunk. A tréning részvételi díja 28.000 Ft/fő, melynek költségét a versenyzők számára a Chaîne Egyesület átvállalja.

 A tréning (előválogató) dátuma: 2016. április 29. péntek

A tréning (előválogató) helyszíne: CONINVEST, 2040 Budaörs, Budapesti út 127.

 A verseny dátuma: 2016. június 2. csütörtök

A verseny helyszíne: METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

 Az eredményhirdetés dátuma: 2016. június 4. szombat

Az eredményhirdetés helyszíne: Corinthia Hotel Budapest*****

A program változtatásának jogát fenntartjuk.

A versenyzőket, kísérőiket és munkaadóikat szeretettel várjuk a Corinthia Hotel Budapest szállodában tartandó gálavacsorára, melynek végén történik az eredményhirdetés. A versenyzők a gálavacsorán a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság vendégeként vesznek részt.

A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon az „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2016. évi Világbajnokságon, amely idén Manchesterben kerül megrendezésre 2016. szeptember 30-án. A Chaine Egyesület a nemzeti verseny győztese részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat.

A hazai verseny és tréning előkészítésére és lebonyolítására technikai igazgatóként felkértük Kovács-Siklósi Lázár (Lázár Chef), Conseiller Culinaire-t, Egyesületünk elnökségi tagját.

Kérjük a „Chaîne Házak” vezetőit, hogy különös gonddal készítsék fel versenyzőiket az eredményes hazai versenyre.

A 2016. évi hazai verseny nevezési díja 30.000,- Ft, amely összeget 2016. április 15. péntekig a Chaine Egyesület számlájára utalni szíveskedjenek.

Budapest Bank 10103805-03171936-00000002

Egyesületünk a fenti nevezési díjból biztosítja a hazai versennyel kapcsolatos kiadásokat, valamint az ünnepélyes díjkiosztó költségeit. A verseny helyszínére és az eredményhirdetésre való utazást, valamint a versennyel kapcsolatban felmerülő egyéb kiadásokat (pl. szálloda) a küldő Chaine házaknak kell fedezni.

Kérjük, a mellékelt Jeunes Chefs jelentkezési lapot legkésőbb 2016. április 15. péntek 12:00-ig szíveskedjenek a Chaîne Egyesület központi e-mail címre (chaine@chaine.hu) kitöltve visszaküldeni.

A benevezett versenyzőnek a nevezést követően részletes tájékoztatást küldünk a tréningnapról és a verseny lebonyolításáról.

Orbán József asszsztensünk, a 06-30-968-4143 telefonon, és a chaine@chaine.hu e-mail címen készséggel áll rendelkezésre a versennyel és a Chaine belépéssel/tagsággal kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén.

Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság