Champagne-bár hálózat indul

Szerző: | 2018.09.04 | Hírek

Hamarosan több budapesti – majd a tervek szerint vidéki – vendéglátóhelyen lehet hazai és champagne-i pezsgőket kóstolni az erre a célra kialakított, franchise rendszerben működő The Champagne Bar pultoknál, amelynek szakértő sommelier-jei kóstolókat, workshopokat és pezsgővacsorákat is tartanak.

Prémium champagne-okat és pezsgőket egybegyűjtő champagne-bárok nyílnak több fővárosi vendéglátóhelyen: a külön erre a célra kialakított pultokban több évig érlelt, vagy akár évjáratos Vintage pezsgőket lehet pohárral kóstolni. A franchise tulajdonosa Bárány Péter, aki a növekvő piaci igényekre reagálva hozta létre az önálló márkaként működő The Champagne Bar-t. A franchise referencia pultjával a 27. Budapest Borfesztiválon, a Budai várban lehet először találkozni szeptember 6-9. között, ahol 16 féle champagne és az újdonságnak számító champagne-i technologiával készült, 3 féle Brebis pezsgő lesz kapható.

„Folyamatosan nő a kereslet a pezsgők és champagne-ok iránt, miközben a hazánkban forgalmazott teljes választékot egyetlen hely sem vonultatja fel. Ennek fő oka, hogy a forgalmazók általában egy adott márkát preferálnak. A The Champagne Bar különlegessége, hogy a legnagyobb champagne házakat hozza el a fogyasztóknak ugyanabba a pultba. Az üzlet kialakításánál nem feltétel egy önálló vendéglátó egység átalakítása, bárhová könnyen beépíthető. A cél, hogy a kifinomultabb ízlésű vendégeket és a pezsgőzéssel ismerkedő fogyasztókat is kiszolgáljuk, ezért elérhetővé tesszük, hogy a hagyományos szortiment mellett a minőségi champagne-ok és pezsgők bárhol felkerüljenek az itallapokra a lehető legtöbb forgalmazótól” – mondta el Bárány Péter, a The Champagne Bar tulajdonosa.

Az első önálló champagne-bár október elején a Jászai Mari téren nyílik, majd ősz végén átalakul egy Liszt Ferenc téri meglévő vendéglátó egység is. Kora tavasszal további két népszerű belvárosi vendéglátóhelyen épül át a meglévő pult, és a tulajdonos reménye szerint hamarosan Debrecenben és Szegeden is találkozhatunk champagne-bárokkal.