Chiantiból Gusto13

Szerző: | 2017.11.29 | Céghírek, Hírek

A nyár elején bezárt veszprémi Chianti étterem november 27-én új névvel és koncepcióval újranyitott: a Gusto13 lazább környezetben, bisztró-stílusban várja vendégeit, immár egész nap.

Ahogy László Szabolcs étteremvezetőtől megtudtuk, a Chianti négy éve nyitott a fine dining irányba, ami ugyan országosan ismertté tette őket, ám rá kellett döbbenniük, hogy Veszprém ehhez sajnos kis város, és ez a stílus nem hozza az elvárt vendégszámot. Így koncepciót váltottak, és néhány hónapos szünet után Gusto13-ként nyitnak újra. A névváltás hátterében az éttermet üzemeltető, több területen is érdekelt cég áll (ők üzemeltetik például a balatonfüredi Baricska Csárdát is), hiszen Gusto névre hallgató delikáteszüzletei immár az ország négy pontján elérhetőek. A Chianti pedig már fogalommá vált, hallatán sokaknak a fine dining vonal ugrik be, így ezzel a névvel mást nem is tudnának adni.

Fotó: szudypeter.com

A Gusto13 viszont a Baricska tapasztalataira alapozva a közérthető, hagyományos vonalat vinné, visszahozva a Chianti régi kedvencét, a pizzákat, amelyek mellett 6-8 tételből álló, havonta változó étlapot készítettek. Az üzemeltetők szerint ezáltal sokkal nagyobb réteget érhetnek el, és az étterem melletti delikáteszboltban pedig a vendégek meg is vásárolhatják az itteni ételek számos alapanyagát.

Gusto13

Fotó: Szindbád az Utazó

A személyzetben nem lesz változás, a konyhatechnológia is marad, ám az üzemeltetők nyüzsgősebb és lazább hangulatot szeretnének.  És Gusto13-ként is nagy hangsúlyt fektetnek a környékbeli alapanyagok és termelők felkutatására, a korábban kialakított beszállítói hálózatra továbbra is építenek. Újdonság azonban, hogy már reggel 8-kor nyitnak és kávéval, frissen készült szendvicsekkel és meleg reggelivel várják a korán betérőket.

Ám a tulajdonosok nem tudják teljesen elengedni a Chianti nevet, ezért elképzelhetőnek tartják, hogy a fine dining étterem egy-két év múlva egy frekventáltabb helyen újra felbukkanjon.