A chocoMe a TOP50 élelmiszer között

Szerző: | 2017.09.05 | Céghírek, Hírek

Az idei londoni Great Taste Award versenyen mutatták be a TOP50 FOODS díjjal kitüntetett termékeket, amibe a chocoMe kávés-mogyorós Raffinée csokoládéja is bekerült. Magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a verseny történetében.

A világ 50 legjobb élelmiszere díjazottjai közül mindössze három csokoládé szerepel, melyből kettő egy gyártóhoz tartozik, a harmadik pedig a chocoMe Raffinée-ja, a mogyorós tejcsokoládéval és őrölt etióp Harrar kávéval bevont piemontei mogyoró.

Az idei versenyen 12.366 termékkel neveztek a világ számos országából. A versenyen alapvetően bármilyen olyan csomagolt élelmiszer indulhat, ami a fine food minőségbe sorolható, többek közt sör, bor, likőr, csokoládé, tea, kávé, méz, chutney, szószok, keksz, snack, fagylalt kategóriában. A benevezett tételeket 400 zsűritag  bírálta, akik több ezer órát töltöttek vakkóstolással, a verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról. A bírálók között neves Michelin-csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.