Cider és fesztiválok

Szerző: | 2016.07.18 | Hírek, Italsor

A ciderek évről évre egyre népszerűbbek a fesztiválok közönségének körében, de az idei látogatószám-rekordok és a fesztiválokkal részben egy időben megrendezett franciaországi labdarúgó Eb általánosságban is lendületet adott a sörpiacnak – számol be a tendenciákról a Soproni gyártója.

A fesztiválszezon egyben sörszezon is, és a HEINEKEN Hungária Zrt., amely a fesztiválok több mint 70 százalékának támogatója, jelentős növekedésről számol be az első két nagy fesztivál – a VOLT és a Balaton Sound – után.

A VOLT Fesztiválon a teljes szortimentet tekintve több mint 10 százalékos emelkedést könyvelhettek el a rekord látogatószámnak és a kánikulai melegnek is köszönhetően.„Idén összesen 1,5 km-nyi sörvezetéken keresztül jutott el a vendégekhez a csapolt sör a fesztivál területén. Szükség is volt rá, hiszen a csapolt sörök népszerűsége generálta a jelentős növekedést, amelyhez hozzájárult idei innovációnk, a csapolt Soproni APA (American Pale Ale) is” – hangsúlyozta Pálfalvi Márta, a HEINEKEN Hungária Zrt. kommunikációs és vállalati kapcsolatok igazgatója.

A VOLT Fesztiválon a legnagyobb növekedést a ciderek érték el: a teljes Strongbow cider forgalom közel a duplájára nőtt, ami – Pálfalvi Márta szerint – elsősorban a 150 százalékos növekedést produkáló csapolt kiszerelés sikerének köszönhető. Az alkoholmentes radlerek forgalma tartotta a tavalyi szintet Sopronban.

50 országból érkeztek idén a Zamárdiban megrendezett Balaton Soundra, összesen mintegy 157 ezren. Természetesen itt is nőtt a HEINEKEN forgalma, az évek során valóságos fesztiválitallá váló Strongbow cidernek a csapolt kiszerelése lendített az eladásokon, a Heineken és az alkoholmentes radlerek a tavalyi számokat hozták az értékesítésben.

A fesztiválok sörfogyasztási rekordjához az Eb-láz is hozzájárulhatott. „A nagy zenei fesztiválok mellett a nyári sörfogyasztásra a nagy sportesemények, rangos labdarúgó-mérkőzések is jelentős pozitív hatással vannak. A közös, baráti, gyakran kültéri meccsnézéseknek is elmaradhatatlan itala a sör. Idén a fesztiválszezon és az Eb-mérkőzések részben egybe is estek, így egymást erősítették a tendenciák” – tette hozzá Pálfalvi Márta.

Fotó: Csudai Sándor