Creppy: Miskolctól Amerikáig

Szerző: | 2016.07.18 | Céghírek, Hírek

Az amerikai gazdasági és politikai élet neves képviselőivel is találkozott Oszlánczi Réka, a Creppy PalacsintaHáz tulajdonosa, aki Magyarországot képviselte az USA új nemzetközi programjában. A Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI), azaz a Fiatal Transzatlanti Innovatív Vezetők és Vállalkozók Csúcstalálkozója Barack Obama és az USA kormányzatának kezdeményezésére jött létre idén először, hogy közös munkára, kapcsolatépítésre buzdítsa a különböző kultúrákban élő vállalkozókat a hosszú távú együttműködés reményében.

Oszlánczi Réka tíz éve üzemelteti sikerrel a tradicionális magyar és nemzetközi ételeket palacsintába bújtató Creppy PalacsintaHázat Miskolcon, amelyet franchise-rendszerré bővítene. Ennek az ötletnek megvalósításához kapott támogatást a fiatal vállalkozó a találkozón, melyet június 1-25. között tartott az Amerikai Egyesült Államok kormányzata 47 európai vállalkozó jelenlétével 42 különböző országból. A résztvevők előválogatását az adott európai országok amerikai nagykövetségei végezték, és a pályázatokat a kormányzat bírálta el.

A Fehér Ház vendégeként Oszlánczi Réka három amerikai helyszínen – Washingtonban, Chicagóban és San Franciscóban – töltött három hetet és ismerkedett az amerikai vállalkozási kultúrával. A program végén részt vett a Szilícium-völgyben megrendezett vállalkozói és befektetői csúcstalálkozón.

A program Washingtonban kezdődött, ahol Victoria Nuland, az európai és amerikai kapcsolatokért felelős államtitkár láttoszlanczi_reka (2)a vendégül a vállalkozói csoportot, melynek tagjai együtt ebédelhettek például Jonathan Karllal, az egyik legbefolyásosabb televízió, az ABC tudósítójával. A Google washingtoni főhadiszállásán az exkluzív állófogadást számos inspiráló előadás előzte meg – az online kommunikációban rejlő lehetőségekről például az internet egyik alapítójaként számon tartott Vint Cerf beszélt. A hivatalos programokat városnézés, kulturális kínálat és gasztrokalandok színesítették.

A résztvevőket gondosan válogatott mentorok és munkahelyek segítették az információgyűjtésben és a tájékozódásban, szakterületek szerint. Oszlánczi Réka a franchise fellegvárában, Chicagóban kapott helyet a Rosati’s Pizza étteremlánc főhadiszállásán. A cég több mint százötven étteremmel rendelkezik az USA-ban és az idén további huszonegy étterem megnyitásán dolgozik. A Nemzetközi Franchise Szövetség (IFA) az egyik legdinamikusabban fejlődő franchise rendszerként tartja számon a céget.

A program San Franciscóban zárult, ahol az Európát képviselő vállalkozói csoport a Global Entrepreneurship Summit (GES2016) – Vállalkozói Világcsúcs – rendezvényén vett részt a Szilícium-völgyben. Ez Barack Obama elnök kezdeményezése, és nagy figyelmet kap, hiszen a befektetők ezen a rendezvényen találkoznak, innovatív ötleteket cserélnek, és üzleteket kötnek nemzetközi színtéren is.

Itt mutathatta be Oszlánczi Réka a magyar vállalkozási és gasztronómiai kultúrát és Magyarország dinamikus gazdasági fellendüléséről, fiatalos, innovatív gondolkodásmódját. A Creppy tulajdonosa a tanácskozáson Barack Obama és számos más jelentős politikai és gazdasági szakember, valamint hétszáz, a világ minden pontjáról ideérkező vállalkozó és több mint háromszáz befektető társaságában volt jelen. A résztvevők között olyan hírességek is megjelentek, mint John Kerry politikus, Richard Stengel hírszerkesztő, Mark Zuckerberg a Facebook alapítója, Sundar Pichai a Google vezérigazgatója, Reid Hoffman, Travis Kalanick, Brian Chesky újítók, gigavállalkozók és sokan mások.