Csapolt sörök és csapos gyakornok a Sör Világnapján

Szerző: | 2018.08.02 | Hírek, Italsor

Augusztus első péntekén világszerte több mint 100 országban  a sörös újdonságok kipróbálására bátorítják a sörkedvelőket. Itthon a Sörszövetség csapolt sörrel és egy rendhagyó gyakornoki programmal készült a világnapra.

A tavalyi 6,2 millió hektoliteres sörfogyasztás közel 10%-át tette ki a csapolt sör. „Mindig fontos volt számunkra, de az idei sörszezonban főszereplővé lép elő a csapolt sör. Ennek jegyében a Kraft Sör Egyesülettel közösen indítottuk el Csapramagyar kezdeményezésünket, melynek célja, hogy a csapolt sör méltó helyre kerüljön a hazai sörkultúrában” – mutatott rá Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A nemzetközi sörünnep gondolata a kaliforniai Santa Cruzból indult világhódító útjára. A világnap célja, hogy összehozza a sört szerető baráti közösségeket és egyesítse a sörbarát nemzeteket a sör zászlaja alatt. Ezen a napon azokat is ünneplik, akik szakértelmükkel és mindennapos hivatásukkal állnak a sörcsap túlsó oldalán. „Idén első ízben a Csapramagyar csapos gyakornoki programunkkal igyekeztünk fiatalokat megszólítani és közel hozni a csapolt sörök világához és sörcsapoláshoz. A programra olyan sörrajongók jelentkezését vártuk, akik számára nem teljesen idegen a pultos élet. A kiválasztott öt fiatal hat témában mélyülhetett el a söralapanyagok ismeretétől a sörhab típusok megkülönböztetéséig. 2018 legjobb csapos gyakornoka a 22 éves, nyíregyházi, kurátornak tanuló Simon Eszter lett,” – mondta el Schillinger Attila.