Csodás Magyarország: Családi élmények Szegeden

Szerző: | 2020.11.01 | Hírek

A napfény városa az őszi hónapokban is remek választás a kikapcsolódásra vágyó családok számára. Fürdőkalandok, virtuális élmények és Csülök, az orrszarvú bika vár itt ránk.

A központban fekvő árnyas Széchenyi térről számos szegedi látnivalót érhetünk el egy könnyű sétával. Kezdjük a város egyik legimpozánsabb épületénél, a Tisza-parton álló Móra Ferenc Múzeumnál, amelynek nemrég fejeződött be a felújítása. Az egyik állandó kiállítás az egykori igazgató, Móra Ferenc előtt tiszteleg, a másik a régi természettudományi tárlat újragondolása Máté Bence természetfotós alkotásaival kiegészítve.

A Móra Ferenc Múzeum kilátójában elhelyezett kronoszkóp segítségével az 1870-es évek belvárosára is lenézhetünk

Fotó: Móra Ferenc Múzeum

A múzeum tetején kialakított kilátók különlegessége, hogy nemcsak Szeged mai, hanem az itt elhelyezett különleges eszköz, a kronoszkóp segítségével az 1870-es évek belvárosára is lenézhetünk a magasból.

Aki a múlt helyett a jövőbe repülne, az a szintén nemrégiben újjászületett Belvárosi Moziban százféle, virtuális realitásra épülő film és játék közül válogathat.

Az újszegedi hídon átsétálva máris a Napfényfürdő Aquapolisban találjuk magunkat, amely Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi csúszdájával, hatalmas wellnessrészleggel és gyógyvízzel garantálja, hogy a család minden tagja jó érezze magát.

Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi csúszdájával vár a Napfényfürdő Aquapolis

Fotó: Napfényfürdő Aquapolis

Aki inkább a hagyományos termálfürdőket kedveli, válassza a több mint százéves, gyönyörű műemlék épületben található Anna fürdőt.

Ha gyerekekkel érkezünk, kihagyhatatlan a város szélén, 45 hektárnyi erdős területen elterülő Szegedi Vadaspark, amely számos távoli és kihalófélben lévő állatfajnak ad otthont. A legújabb jövevény a Csülök névre keresztelt indiai orrszarvú bika.

A Szegedi Vadaspark legújabb lakója Csülök, az indiai orrszarvú bika

Fotó: Szegedi Vadaspark

Szeged egyik legrégebbi városrészében, Alsóvároson található a Napsugaras Tájház, ahol különböző tematikájú kézműves foglalkozásokkal várják a családokat. Érdemes valamelyik este felkeresni a Szegedi Nemzeti Színházat is, októberben itt tartották többek között George Orwell 1984 című regényadaptációjának magyarországi ősbemutatója.

Ez is Szeged – Napsugaras Tájház

Fotó: Tourinform Szeged

De csatlakozhatunk a szegedi Tourinform tematikus városnéző sétáinak egyikéhez is, amelyeken a helyi múzeumokat, a szecessziós értékeket vagy a belváros titkait lehet felfedezni.


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: