Csodás Magyarország: Nyaralóhajós csillagtúrák

Szerző: | 2020.10.05 | Hírek

Kettesben, családdal vagy barátokkal, kezdő és tapasztalt legénység számára egyaránt nagy élmény a nyaralóhajózás, amely idén nyártól már itthon is elérhető.

MI A NYARALÓHAJÓ? Lassú járású, 8-12 km/órás sebességgel haladó motoros lakóhajó, amelynek vezetéséhez nem kell hajóvezetői engedély, csupán egy rövid oktatáson kell részt venni az indulás napján. A fedélzeten konyha-nappali, fürdőszoba és – mérettől függően – 2, 3 vagy 4 hálókabin található.

A lassú járású nyaralóhajó vezetéséhez nem kell hajóvezetői engedély
Fotó: Mahart Zrt.

HOL ÉRHETŐ EL? A húsz nyaralóhajó két báziskikötőben, Kiskörén és Tokajban állomásozik. A Kisköréről indulók bebarangolhatják a Tisza-tó nyílt vizeit és lagúnáit, vagy a Tiszán felfelé 128 folyamkilométert hajózhatnak a tiszalöki zsilipig.

Tokajból indulva a Bodrog vadregényes szakasza és a Felső-Tisza vidéke csillagtúrákkal fedezhető fel. Felfelé Dombrádig, lefelé Tiszalökig lehet hajózni, összesen 167 folyamkilométeren.

Tokajból indulva a Bodrog vadregényes szakasza és a Felső-Tisza vidéke csillagtúrákkal fedezhető fel
Fotó: Mahart Zrt.

MIT CSINÁLJUNK ÚTKÖZBEN? A tényleges hajózás napközben legfeljebb 4-5 órát vesz igénybe. A folyó számos ponton ki lehet kötni, hogy kerékpárral felfedezzük a vidék látnivalóit, madárlesre vagy éppen lovas túrára induljunk, megkóstoljuk a hagyományos helyi ízeket vagy részt vegyünk valamelyik Tokaji borvidéki pincészet dűlőtúráján. Infó: nyaralohajozas.hu

ŐSZI TIPP

Szeptemberben és októberben 35 százalék kedvezménnyel bérelhető nyaralóhajó egy hétre, de akár egy napra is kikölcsönözhető a vízi jármű.

(Fotó: Mahart Zrt.)

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: