Csodás Magyarország: Budapest a magasból

Szerző: | 2020.07.29 | Hírek

Népszerű és kevésbé ismert kilátóhelyek, ahonnan fantasztikus a panoráma, mielőtt az Erzsébet téri óriáskereket is kipipáljuk.

1 János-hegy, Erzsébet-kilátó

Körpanoráma a város legmagasabb pontjáról, ahová egykor a kilátó névadója, Sisi is ellátogatott. A legizgalmasabb libegővel vagy gyermekvasúttal érkezni, vagy felsétálhatunk a Normafától.

A legizgalmasabb libegővel érkezni

Fotó: 123rf.com
A legizgalmasabb libegővel érkezni
Fotó: 123rf.com

2 A Gellért-hegy rejtett ösvényein

Citadella, Sziklatemplom, Szent Gellért-szobor – mindenhonnan csúcspanoráma nyílik Budapestre. De érdemes letérni a főcsapásokról: romantikus sétához ajánljuk a Gellért fürdőtől a hegyre vezető zöld jelzésű túraútvonalat, amely a város legszebb panorámaútja. A Filozófiai kertben piknikezhetünk.

Térjünk le a főcsapásokról
Fotó: Vajk Brigitta

3 Sas-hegy 

30 hektáros természetvédelmi terület közel 850 méter hosszú, szakvezetéssel bejárható tanösvénnyel, látogatóközponttal és olyan kilátóponttal, ahonnan Budapest kevésbé ismert arcára is rácsodálkozhatunk. 

Nem szokványos budapesti panoráma
Fotó: Vajk Brigitta

4 A Szent István-bazilika kupolája

A főkupola körül 65 méter magasságban körbefutó teraszra 364 lépcsőfok megmászásával vagy lifttel lehet feljutni. Szédületes panoráma vár ránk, körbesétálva úgy érezzük, minden csupán karnyújtásnyira van. 

Körpanoráma a városra
Fotó: Vajk Brigitta

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: