Csütörtökön kezdődik a VinCE Budapest

Szerző: | 2018.04.04 | Hírek

Új helyszínen, a Várkert Bazárban rendezik meg a 9. VinCE Budapest Wine Show-t, a régió kiemelkedő borpiaci találkozóját, ahol április 5-7. közt 160 kiállító, 200 meghívott szakember és több mint 1000 bor várja a szakmabelieket és a borkedvelőket.

A rendezvény minden évben kiváló lehetőséget nyújt a borvilág legaktuálisabb témáinak nemzetközi szintű megvitatására. Idén is a legújabb trendek kerülnek a mesterkurzusok és workshopok középpontjába: a biodinamikáról a terület egyik legjelentősebb szakértője, Monty Waldin tart előadást, a vulkanikus borok világába a magyar származású, kanadai John Szabo Master Sommelier ad betekintés, de Örményország mintegy 8000 éves múltra visszatekintő szőlőtermesztésének történetéből is kaphatnak egy ízelítőt a látogatók.

Minden évben a VinCE Budapest Wine Show legnépszerűbb programjai közé tartoznak a pezsgős témájú mesterkurzusok. A különlegességek kedvelői megismerkedhetnek a Katalónia szívében található Freixenet pincészet caváival, az olasz pezsgők gyöngyszemeit és a legkiválóbb rozé champagne-okat pedig a pezsgővilág egyik legnagyobb szaktekintélye, Tom Stevenson mutatja be. Kóstolható lesz a kereskedelmi forgalomban már nem kapható Louis Roederer 2004 Cristal Brut Rosé Magnumja is. A Charles Heidsieck champagne mesterkurzuson az érdeklődők az elsők közt kóstolhatják meg a champagne-ház exkluzív Blanc des Millénaires champagne-ának új, 2004-es évjáratát.

Aki kíváncsi rá, milyen az élet Champagne-on túl, a luxustermékeiről és champagne-airól ismert Louis Vuitton Moët Hennessy-csoport különleges borbirtokait bemutató mesterkurzuson erre is választ kaphat. A legendás új-zélandi Cloudy Bay borai, az argentin Terrazas los Andes malbecjei és további meglepetések várhatóak az LVMH-tól. A VinCE Budapest Wine Show 2018 egyik csúcspontjának a világ egyik legsikeresebb pincészete, a Casanova di Neri exkluzív mesterkurzusa ígérkezik, ahol a 100 pontos borok titkába avatja be a résztvevőket Giacomo Neri.

A nemzetközi sztárelőadók mesterkurzusain túl a VinCE Budapest Wine Show másik fő célja, hogy összekösse a külföldi és hazai kereskedőket, szakértőket, vendéglátó szakembereket, valamint sommelier-ket a magyar bortermelőkkel. Többek között norvég, svéd, lengyel és brit kereskedőházak képviselőit is elhozzák az eseményre, akiken keresztül nemzetközi piacra kerülhetnek a kiállítók termékei.

A VinCE Awards díjátadóját idén is a VinCE Budapest Wine Show keretében rendezik meg. Hat kategóriában lehetett leadni a szavazatokat április 2-ig a VinCE Budapest honlapján létrehozott szavazófelületen. A legjobb borászatot és borkereskedést a VinCE Magazin választja a havonta megrendezése kerülő vakteszteken elért eredmények összesítése alapján.

A régió kiemelkedő boreseménye szakmai nappal indul, így csütörtökön elsősorban a borászokat és szakmabelieket, pénteken és szombaton a borkedvelőket várja számos újdonsággal.

 

Borászok összefogása az autizmussal élőkért

Idén először mutatkozik be az Autistic Art Alapítvány a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között. A Várkert Bazárban számos kiállító boros palackjait díszítik majd autizmussal élő fiatalok rajzai, melyek a helyszínen rendezett vásáron megvásárolhatók. A limitált darabszámú palackok eladásából az alapítvány autistáknak fenntartott 10 lakóotthont támogat.

Ma Magyarországon minden 68. ember autizmussal él, és jelenleg ez az egyik leggyorsabban növekvő fogyatékosság. A spektrum zavarral élők közül sokan nem képesek arra, hogy önállóan éljenek. Az Autistic Art Alapítvány az autizmussal élő emberek életminőségének javításán dolgozik, és legfőbb céljául az ehhez szükséges körülmények előteremtését tűzte ki.

Az alapítvány művészeti foglalkozásain születő rajzokat bemutatják a VinCE Budapest Wine Show rendezvényén. A kiemelkedő alkotások pedig megjelennek az Autistic Art designmárka termékein. Így kerülhettek a Bolyki, az Etyeki Kúria, a Gilvesy, a Luka, a Konyári és a Vylyan borászatok palackjaira autista fiatalok színes rajzai. A borok mellett minden termék megvásárlásával az önálló életvitelre nem képes autista fiataloknak létrehozott lakóotthonokat támogatják. https://shop.autisticart.hu/

Az alapítvány standját meglátogatók naptárt kapnak ajándékba, melyet az autista fiatalok rajzterápián készült rajzai tesznek színessé.

További információ és jegyvásárlás: www.vincebudapest.hu