CSWWC National Champion díjas a Kreinbacher pezsgő

Szerző: | 2019.11.06 | Hírek

Kihirdették Londonban a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) nagydíjait.

A mindössze 14 nemzeti bajnok között a Kreinbacher Birtok is szerepel, mint ’Best Hungarian Sparkling Wine’. A zsűri harmadik alkalommal választott Kreinbachert a legjobb hazai pezsgőnek, ezúttal a Brut Classic 2015 Magnum érdemelte ki a trófeát. A Carassia – Kárászteleki Pezsgőpincészet szintén ’National Champion’ díjjal térhet haza, az abszolút világbajnok a Dom Pérignon Vintage 2004 Magnum.

A legjelentősebb pezsgőverseny, a CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) szakértő zsűrije minden évben az aranyérmesek közül választja ki a legkiemelkedőbb tételeket. A november 4-i díjátadó gálán, Londonban ezúttal rekordszámú nagydíjat adtak át a kategóriagyőztes címektől a világbajnoki trófeákig.

A világ szinte minden pontjáról beküldött pezsgők között 9 világbajnokot, 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest hirdettek. A zsűritagok, a versenyt alapító Tom Stevenson, valamit Essi Avellan Master of Wine és Márkus György személyesen gratuláltak a győzteseknek. Az eseményen több mint 200 szakmabeli vett részt, köztük a legjobb nevű champagne-házak képviselői.

Újra a legjobbak között a Kreinbacher

A Kreinbacher Birtok képviselői a legjobb hazai pezsgőnek szóló National Champion – Best Hungarian Sparkling Wine díjjal térhetnek haza. A somlói Birtok most harmadik alkalommal érdemelte ki ezt a címet, amely értékes visszajelzés a csapat eddigi munkájára és mutatja, hogy a zsűri számára is folyamatosan, stabilan érződik a minőségre törekvés.

A CSWWC 2019 aranyérmes Brut Classic 2015 Magnum további két Best in Class címet is kiérdemelt, mint legjobb magyar évjáratos brut és legjobb hazai magnum pezsgő.

A furmint és chardonnay házasításából készített, magnum palackban érlelt tradicionális pezsgő friss, 2016-os évjárata november közepétől lesz elérhető, újabb szép példaként arra, hogy az 1,5 literes palackban még szebben fejlődik és érlelődik a pezsgő.

Világbajnokok Champagne-tól Olaszországig

A CSWWC 2019 világbajnoki trófeát a Dom Pérignon 2004-es Magnum kiadása kapta. A pezsgőkészítésben világhírű, francia Champagne régió mellett Olaszország is kiemelkedő eredményekkel zárta a versenyt.

A Kárászteleki Pezsgőpincészet egy National Champion díjat hozott el, a zsűri kedvencének járó Charman’s Trophy-t a Champagne Palmer & Co vehette át, az Év Pezsgőpincészete pedig (újra) a Ferrari lett az olaszországi TrentoDOC régióból.

Az életműdíjasok között Régis Camus, a Rare Champagne pincemestere is szerepel kiemelkedő munkájáért, amellyel támogatta a pezsgőkészítés fejlődését és ezzel a pezsgők világszintű sikerét.

Emelkedő színvonal és új felfedezések

Az alapító, zsűrielnök Tom Stevenson elmondta, hogy a versenyre beküldött pezsgők minősége évről-évre egyre magasabb és ezt mutatja a trófeák száma is. A CSWWC fontos küldetése, hogy új, izgalmas pezsgőket fedezzenek fel és jutalmazzanak mind a jól ismert, mind a pezsgőkészítésben feltörekvő régiókból. Erre példa a Rising Star különdíjas bulgáriai Midalidare pincészet. Emellett cél, hogy a nagy nevek újra és újra megmérettessék magukat a több fordulós vakkóstolás során, amikor az aranyérmekről és nagydíjakról döntenek.

CSWWC 2019 világbajnoki trófeák stílusonként

Supreme World Champion 2019                     Dom Pérignon 2004 Magnum

World Champion Classic Brut Non-Vintage     Lantieri de Paratico NV Brut

World Champion Classic Brut Vintage            Louis Roederer 2012 Brut Vintage Magnum

World Champion Classic Blanc de Blancs      Palmer & Co NV Blanc de Blancs Magnum

World Champion Classic Blanc de Noirs         Ferrari 2010 Perlé Nero in Magnum

World Champion Classic Rosé                       Ferrari 2013 Perlé Rosé

World Champion Library Vintage                    Cristal Rosé Vinotheque 1995 Magnum

World Champion Sparkling Red Wine             Lombardini 2018 Il Campanone

World Champion Sparkling Aromatic Wine     Cuvage NV Acquesi Asti

A teljes lista, Best in Class és további díjak a CSWWC oldalán