Cukrász terefere kóstolóval a múzeumban

Szerző: | 2015.09.27 | Események, Hírek

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal közös értékmentő program szervezésébe kezdett. Minden hónap utolsó szerdáján – elsőként szeptember 30-án – megnyitják cukrászszalonunkat az érdeklődök számára Óbudán, a múzeum rendezvénytermében.

A program címe: Kortárs Cukrászat – esti terefere kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról. A program célja a XXI. századi cukrászdák bemutatása, a történetek és a szereplők és archiválása, hogy egy későbbi – terveink szerint – összeállítandó könyvben, vagy almanachban megjeleníthessük.

A résztvevők az Ipartestület felhívására jelentkeztek. A kiválasztás szempontja az volt, hogy olyan személyek kapjanak nyilvánosságot, akik többgenerációs családtörténetet tudhatnak maguk mögött, de lesznek olyanok, akiknek a fiatalságuk ellenére az elhivatottságuk és eddigi munkásságuk példaértékű.

Az Ipartestület szándéka, hogy ezzel a rendezvénnyel is felhívja a figyelmet a minőségi termékeket készítő cukrászokra, cukrászatokra, mert ez tűnik az egyetlen járható útnak a mai édes világban. Minőség, alázat és magas szintű szakmai tudás – a régi történetek erről mesélnek és a sikeres maiak ezt csinálják.

A beszélgetéseket minden esetben egy ingyenes kóstoló édesíti meg. A sütemények, egyéb édességek mustrálása közepette kötetlen beszélgetések alakulnak ki a hallgatók között.

Szeptember 30-án az ínycsiklandó kérdések felelősei:

Kiss Imre múzeumigazgató és Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője

Vendégek:

Móra László, életműdíjas mestercukrász (Szolnok)

Sitkei Balázs, az idei Szakma Sztár Fesztivál legjobb cukrásza (Paks)

Bővebben:http://www.mkvm.hu/index.php?p=koncertlist&id=1388&tbl=program