Március 25-26-án déltől este 8-ig hagyományteremtő céllal indul a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben, melyen a Balaton neves és jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja mindent a dödöllére tesznek fel.
Ez alkalomból a házigazda, a Paletta bisztró kínálata is kapcsolódik az eseményhez. A mini-gasztrofesztválon a vendégéttermek séfjei két-két ételt prezentálnak. A saját dödölle mellet egy szabadon választott ételt készítenek, keszthelyi nemesítésű burgonya felhasználásával.
Lesznek még helyi termelők, burgonyakutatók, előadások, vagány borok és még vagányabb borászok, DJ Sosemvolt legjobb zenéi, gyerekeknek játszósarok, krumplinyomda, jó időben ugrálóvár.
A résztvevő éttermek:
Baricska Csárda
Bezerics Borház
Terra Pannonia / balatonyfenyvesi Angus marhák
Korosajt Műhely
TüTü utazó gasztrobusz
Hubertus Hof
Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központ
Paletta bisztró
Laposa Borbirtok