Dalnoki Bence nyerte a Jeunes Chefs Rôtisseurs magyarországi szakácsversenyét

Szerző: | 2019.04.14 | Hírek

A Stand étterem fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019-en Kanadában, Calgary városában. 

A magyar Chaine Egyesület 24. alkalommal, 2019. április 10-én rendezte meg 8 indulóval az ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztroakadémián. A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, a Borkonyha Étterem, a Corinthia Hotel Budapest, a Gerbeaud-Onyx Étterem, a Kárpátia Étterem, a Kistücsök Étterem, a Stand Étterem, valamint a Thermal Hotel Visegrád ifjú, 27 év alatti szakácsa.

A versenyzőknek az előzetesen kihirdetett mangalica szűz és szalonnaalapanyag felhasználásával, valamint a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár – un. black box – alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük.

A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (makréla, cukkini, grapefruit, fehércsokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket a METRO Áruház zöldségosztályán maguk válogathattak össze. A zsűri azt is értékelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.

A verseny technikai igazgatója: Győrffy Árpád (Four-Seasons), a technikai igazgató helyettese: Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa Étterem).

A konyhai zsűri tagjai: Ray Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Tiago Sabarigo (Costes Downtown).

A kóstoló zsűri tagjai: Szulló Szabina (Stand Étterem), Tóth Ágnes (Onyx Étterem), Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Hamvas Zoltán (Stand Étterem), Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Pesti István (Platán Étterem), Pohner Ádám (Kistücsök Étterem) Rácz Krisztián (Hotel Azúr).

A konyhai zsűrizés szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság, a kóstoló zsűrizés szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség.

A nemzeti döntő ünnepélyes eredményhirdetésére 2019. április 13-án, a Continental Hotel Budapestben tartott gálavacsora keretében került sor.

Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny 2019. évi dobogósai:

  1. Dalnoki Bence, a Stand Étterem ifjú szakácsa képviseli Magyarországot a 2019. szeptemberében, Kanadában, Calgaryban megrendezésre kerülő világbajnokságon
  2. Akács István, Onyx Étterem
  3. Csillag Richárd, Kistücsök Étterem

Spekova Friderika, Borkonyha a konyhai zsűri különdíját kapta a legszervezettebben végzet konyhai munkájáért.