Debreceni: vágva, nem darálva!

Szerző: | 2017.09.21 | Események, Hírek

Három nap alatt háromezer kilónyi debreceni párossal, gasztronómiai versennyel és számos programmal várják az érdeklődőket immár kibővített helyszínen, a Nagyerdei Stadion rendezvényterében a VII. Debreczeni Zamat Fesztiválra, szeptember 22-24. között.

Hét elismert és közkedvelt debreceni étterem – a Barabás Étterem, a Butiq, az Ikon, a Keszegsütő, a Krúdy Étterem, Kurucz Hentes és Lacipecsenye és a Márkó és Fiai – kínál szezonális különlegességeket. Az étlapon szerepel többek közt savanyú mangalicaleves kapros túrógombóccal, kolbász morzsával; kacsa duó (rozé kacsamell és házi morzsában bundázott konfitált kacsacomb) pirított káposztás nudlival; sült halak (keszeg, süllő, füstölt harcsa), érlelt sertésszűz lepcsánkával, őszi szilvamártással.

A debreceni páros szerelmeseinek idén sem kell csalódnia, hiszen minden étterem kínálatában szerepelni fog a hungarikum, melynek elkészítését eredeti receptúrák rekonstrukciójával a Debreceni Páros Kolbász Kódex írja elő. Mi több, idén először „Vágod?” címmel versenyt is hirdetnek, amelynek keretében a debreceni párost eredeti receptúráját követve (vágva, nem darálva) készíthetik el öt fős csapatokban jelentkezők. A profik pedig – épp úgy, mint tavaly – a legzamatosabb pároskolbász versenyén indulhatnak, köztük 3 fődíjat és egy közönségdíjat oszt ki a zsűri.

Újdonságként idén már az eddig megszokott klasszikus ízek mellett az ország és a régió legjobb streetfood szolgáltatói is főszerepet kapnak. Többek közt az El Gaucho, a Hanna Kincse, a kotyoGO Hellocoffe, a Maszek és a Wok to Box kínálatából csemegézhetünk, de házhoz jön a főváros két street food kedvence is, a Zing Burger és a Waffel Land, akik rendhagyó finomságokkal készülnek az eseményre.

A jó hangulatot több mint százféle pálinka biztosítja majd, ott lesz az Agárdi Pálinkafőzde, a Csalló Pálinkaház, a Gusto Pálinkák, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Magna cum Laude Pálinkák, a Nobilis Pálinka, a Panyolai Pálinkák, a Schiszler Pálinka, a Szicsek Pálinkafőzde és a Tuzséri Pálinka Manufaktúra. Az esti szórakozásról pedig többek közt a Kowalsky meg a Vega, a Mystery Gang, Geszti Péter, a Kelet Brass Band és a Karaván Família gondoskodik.

A Debreczeni ZAMAT Street & Classic Food Fesztivál szeptember 22-én 14.00 órakor nyitja meg kapuit. A Nagyerdei Stadion előtti rendezvénytéren berendezett Zamatra pénteken és szombaton 17 óráig, vasárnap egész nap ingyenes a belépés, péntek és szombat estére pedig elővételben vagy a helyszínen is megvásárolható a belépő.

További információk és elővételes jegyvásárlás: www.zamatfesztival.hu