Délfrancia hangulat és Nouvelle Vague Villányban

Szerző: | 2017.05.23 | Események, Hírek

A villányi Gere Birtokon június 9-10. között immár hatodik alkalommal megrendezett Gere Jazz Fesztivál programjában számos elismert művészt láthatunk-hallhatunk, poharunkban a legkiválóbb villányi tételekkel.

Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén hamisítatlan provence-i hangulatban tölthetik ezt a hétvégét azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, ahol a felejthetetlen zenei programok mellett a legkiválóbb borok és a gondosan válogatott fogások is szerepet kapnak.

A koncertfolyamot a mára Európa-szerte jegyzett Harcsa Veronika állandó partnere, Gyémánt Bálint lebilincselő gitárkíséretével indítja. A duó koncertje után a pénteki nap programját a hazai jazz másik megkerülhetetlen dívája, Váczi Eszter és zenekara nyitja. A péntek esti hangulatfelelős az Irie Maffia frontembere, a ghánai–magyar rapdíva, Sena lesz, aki ezen az estén saját formációjával lép színpadra.

A fesztivál második napján, szombaton a sort a Manouche swinget a popzenével briliánsan ötvöző Pankastic! nyitja. Utánuk a fesztivál egyik, de nem egyetlen világklasszisokból álló formációja veszi át a stafétát: a gitárvirtuóz, Snétberger Ferenc partnere a trombita egyik legnagyobb jelenkori mestere, Markus Stockhausen lesz. A közönség kedvence, a francia Nouvelle Vague a MÜPA-ban és az A38-on is több ízben adott telt házas koncertet, a koncert létrejöttének izgalmas apropója, hogy Olivier Libaux, a zenekar vezéregyénisége mellékállású borász, így „műértőként” nagy örömmel fogadta el a felkérést.

A hétvége során Gere Attila Pincészet egész portfólióját megkóstolhatják a vendégek, akár egy habzó Friciből készített borkoktélra, egy könnyedebb fehér- vagy rozéborra vágynak a melegben, akár a vörösborok rajongóiként a nyári estéken sem innának mást, mint egy pohár Villányi Franc-t, Kopart vagy a délfrancia borvidékek hangulatát idéző, ám villányi szőlőből készített Syrah-t. A fogásokról Kozma Szabolcs séf és a Mandula Étterem csapata gondoskodik az átalakított és megújult grillteraszon, az ételekhez használt provence-i régió fűszerei pedig valódi francia hangulatot varázsolnak a tányérokra.

Weboldal: http://gerejazz.hu/

Facebook: www.facebook.com/gerejazzfestival/