Díjazott falusi vendégfogadók

Szerző: | 2015.09.26 | Események, Hírek

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége 2010-ben megalapította a szövetség régóta tervezett szakmai és regionális falusi vendéglátói díjat.

A Falusi Turizmusért szakmai címet olyan szakembereknek , szaktanácsadóknak, megyei vezetőknek nyújtja át évente akiknek szakmai tevékenysége kiemelkedő. Az Év Falusi Vendégfogadója címet pedig régiónként egy-egy olyan falusi szállásadónak adja, aki vendégfogadói tevékenysége elismert a turisták körében és a szövetség hírnevét is méltó módon öregbíti.

A 2014. év falusi vendégfogadója díjat 6 régió szállásadói kapták meg , míg a szakmai díjat pedig ketten, egyikük posztumusz díjazott. Az idei év vendégfogadó díjazottjai túlnyomórészt olyan nagymamakorú házaspárok, akik hosszú évek óta vendégfogadással foglalkoznak és igen sok családos van a visszatérő vendégeik között, akiknek már a gyermekei is oda járnak üdülni családjukkal.

A díjakat szeptember 23-án az OMÉK-on, a Hermann Ottó Intézet által szervezett Szelíd Térségfejlesztési Modellek című konferencia keretében, Mezőszentgyörgyi Dávid , a Hermann Ottó Intézet Főigazgatója és Szalók Csilla a FATOSZ Elnöke nyújtotta át .

 

Szakmai díjazottak:

Falusi Turizmusért szakmai díj: Csizmadia László a FATOSZ tiszteletbeli örökös elnöke

Falusi turizmusért Posztumusz díj: Deák Ferenc a GYMS megyei falusi turizmus egyesület volt titkára ,a FATOSZ volt FEB Elnöke

Az év falusi vendégfogadói régiónként:

Észak –Magyarország: Kézművesporta és vendégház, Varsány

Észak-Alföld: Béke vendégház, Ebes

Dél-Alföld: Família tanya, Szatymaz

Közép- Dunántúl: Juhász ház , Bakonybél

Dél- Dunántúl: Keresztes Vendégház, Mosdós

Nyugat- Dunántúl: Kétvölgy vendégház , Kétvölgy