Díjnyertes csokoládéktól szaloncukrokig

Szerző: | 2016.11.21 | Céghírek, Hírek

A magyar Demeter Chocolate 2016-ban több nemzetközi versenyen is sikert ért el. A Great Taste Awards-on egy csillaggal jutalmazták a Demeter Chocolate Zserbó bonbonját, az  International Chocolate Awards versenyen pedig bronz minősítést ért el a ház epres citromfűvel ízesített bonbonja.

demeter1A londoni illetőségű, az élelmiszerek Oscar-jának is nevezett Great Taste Awards-on közel 400 bíráló részvételével nagyjából 2 hónapnyi kemény munkával választják ki a világ legjobbnak ítélt ételeit, élelmiszereit és – többek között – csokoládéit. A Great Taste Awardon elnyert csillag is bizonyítja, hogy a Demeter Chocolate prémium termékei a legkiválóbb alapanyagokból, kézzel készült egyedi produktumok, amelyekben a szakértelem mellett ott rejlik a kreativitás is.

A Demeter Chocolate családi vállalkozás, amely a 2000-ben született, egy akkor már 10 éves múltra visszatekintő családi cukrászdát követően. A váltást a kilencvenes évek második felében megismert és onnantól kezdve szerelemmé vált bonbonok, csokoládék okozták. A korábban is édesiparban tevékenykedő család már minden idejét ennek kívánta szentelni, így a sütemények – átmenetileg – kiszorultak az életükből, hogy helyt kapjon a csokoládé.

2012-ben jelentek meg a prémium kategóriás, kézzel készített termékeikkel a magyar piacon, s ezt követően folyamatosan gyarapodott a kínálat és ezzel párhuzamosan nőtt a kereslet is. A táblás szórt csokoládék mellett megjelentek a bonbonok, a csokinyalókák, a különféle, ünnepi alkalmakra is tökéletes díszdobozos termékek, a mártott aszalványok és a különleges ízesítésű szaloncukrok.

Jelenleg tizenhat különféle szaloncukorral vannak jelen a piacon, amelyek közül érdemes megemlíteni a szatmári szilvapálinka-krémes, a mákos, a chili-marcipános, az almasajtos és a gyerekek körében rendkívül népszerű robbanócukros verziót.