Divat és Michelin-csillagok a Boscolóban

Szerző: | 2016.02.08 | Hírek, Konyha

– Egy három Michelin-csillagos séfnek napról napra bizonyítania kell, nem engedheti meg magának, hogy a „vízen járjon” – vallja Thomas Bühner, az osnabrücki La Vie étterem konyhafőnöke, aki a Pödör Kft. meghívására Budapesten fog főzni a Salon Étterem séfjeivel, Wolf Andrással és Fekete Antonióval.

A Pödör Black Table Fashion Dinner keretében divat és gasztronómia találkozik február 27-én a Boscolo Hotel Budapest Salon éttermében, hiszen a menüsorhoz neves magyar tervezők kreációit mutatják be a Miss Universe Hungary döntősei.

thomas-buehner-4Thomas Bühner – akit a Gault&Millau 2001-ben az év felfedezettjének, 2006-ban az év szakácsának választott, harmadik Michelin-csillagát pedig 2011-ben nyerte el – tavaly Düsseldorfban találkozott a Pödör csapatával, akikkel gyorsan kiderült, hogy hasonlóképpen gondolkodnak, így örömmel fogadta el a felkérést. Elhozza Budapestre a La Vie néhány sikeres fogását, és számos magyar alapanyaggal fog dolgozni, no meg persze a Pödör olajaival és eceteivel. A menüsorban szerepel osztriga savanyúkáposzta-krémmel és körteecettel, hízott libamáj Coca Cola zselével és szilvaecettel, homár céklával, piemonti mogyoróval és mogyoróolajjal, és a magyar ízek előtti tisztelgés jegyében őz is készül, ázsiai mártással, vöröskáposztával és feketeribizli-ecettel.

És hogy legyen elég idő a felkészülésre, a szombati vacsora előtt két nappal érkezik, hogy együtt véglegesítsék a fogásokat a Salon csapatával – és az együttműködéstől reményei szerint mindannyian sokat tanulhatnak.

A magyar konyha egyébként nem ismeretlen számára, hiszen mint a sajtótájékoztatón elmondta, mestervizsgáján is dolgozott fogassal és tarhonyával, ismeri a hízott libamájat és a paprikát, étterme borlapján pedig szerepelnek édes tokaji tételek.

Wolf András, a Salon konyhafőnöke szerint már első alkalommal is létrejött Bühner és csapata között az összhang, hiszen abban mindannnyian egyetértenek, hogy jó alapok nélkül nincs jó konyha. Kollegája, Fekete Antonio pedig már évek óta csodálattal figyeli Bühner munkásságát, főleg egyedi vizuális megoldásai miatt. És bár a menüsorból rájuk eső részén még gondolkodnak, igyekeznek olyan szárnyas főételt kreálni, amely illeszkedik a többi fogáshoz és ugyanez igaz a desszertre, amelyet mindenképpen házon belül szerettek volna tartani.