Dobosi Pincészet és Birtokközpont – Balaton, birtok, borok, élmények és Te

Szerző: | 2022.02.21 | Hírek, Italsor, Italsor

Egy egészen egyedi hazai sikertörténet, példaértékű közösségi összefogás és egy megvalósult családi álom: ez mind a Dobosi Birtokközpont, ami 2020 őszén nyílt meg a varázslatos Nivegy-völgyben, a gondozott szőlők, a dombok között megbúvó falvak és a messzeségben megcsillanó Balaton aranyháromszögében.

 

„Mindig arra vágytunk, hogy legyen egy olyan épületünk, ami kint van a szőlőben, és ahol nem csak a borokat tudjuk megmutatni, de az ültetvényt, a Balatont, a bennünket körülvevő nyugalmat is.” – meséli Dobosi Győző, tulajdonos.

 

Elmondásuk szerint azonban elsősorban nem vendéglátóhelyként és nem is szálláshelyként szeretnék pozicionálni magukat, hanem mindenekelőtt minőségi borászaként és birtokként, ahol viszont arra is lehetőségük adódik a vendégeknek, hogy a borok mellett a helyi gasztronómiában is elmerüljenek, miközben felfedezik a környék csodáit, mindezt egyedülálló kényelemben és vendégszeretetben.

Az egész évben nyitvatartó Dobosi birtok 9 darab 4 csillagos szobával, 70 fő befogadására alkalmas konferenciateremmel és rendezvénytérrel, az étterem pedig különleges fine bistro kínálattal várja vendégeit.

 

 

A konyhát Deutschmann Klaus osztrák séf  viszi, aki a mai balatoni vendéglátásban az egyik legkomolyabb ismeretekkel rendelkezik, ráadásul több Michelin csillagos étteremben is dolgozott korábban:

„Közösen megtaláltuk azt a fine bistro vonalat, amivel mindannyian tudunk azonosulni. A Nivegy-völgyben nem szerettünk volna kifejezetten fine diningot kínálni, de a hagyományos konyhánál azért mégis egy kicsit többre vágytunk. Kéthetente változik az étlapunk, külön van ebéd és vacsora menünk, így az itt megszálló vendégeink is tudnak választani. Minden étel mellé van borajánlásunk, hiszen mégiscsak ez a fő profilunk.”

 

Ezen kívül nem érdemes kihagyni a nagy érdeklődésre számot tartó programjaikat sem, mint például ezt a különleges sétáló borkóstolót a Nivegy-völgyben február 26-án.

A soron következő Ízek és Hangok programsorozat kínálata itt látható, jegyeket pedig ezen a linken tudnak vásárolni az érdeklődők.

(X)