(D)önts felelősen! Töltsd tele a nyarat!

Szerző: | 2023.06.20 | Hírek

Spotify kampánnyal, Kármán Odett influenszerrel és online edukációs kártyajátékkal népszerűsíti a tudatos alkoholfogyasztást a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács idei, a spiritsEUROPE támogatásával létrejövő (D)önts felelősen! Töltsd tele a nyarat! kezdeményezése.

A Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanácsnak mindig is szívügye volt a tudatos alkoholfogyasztás népszerűsítése, már évek óta látványos edukációs kampányokkal hívják fel a figyelmet ennek ismérveire. Idén sincs ez másképp, a 2023-as (D)önts felelősen! Töltsd tele a nyarat! kampány elsősorban az olyan kisebb-nagyobb baráti összejöveteleket, buli előtti „hangolódásokat” célozza, ahol a résztvevők hajlamosak újabb és újabb pohár alkoholhoz nyúlni annak érdekében, hogy kellően felfokozott hangulatba kerüljenek az átmulatandó éjszakához. Idén a sokszínű akció többek között rövid Spotify hirdetéssel kívánja felhívni arra a figyelmet, hogy felelős alkoholfogyasztással, kevesebb alkohollal is el lehet érni a jó kedvet, sőt, így még nagyobb eséllyel gazdagodunk felejthetetlen emlékekkel is.

„Akárcsak az ezt megelőző években, idén is az a nem titkolt célunk, hogy minél többekben tudjuk tudatosítani a túlzott alkoholfogyasztás rövid- és hosszútávú hatásait, veszélyeit, és ezzel párhuzamosan alternatívát kínáljunk a biztonságos szórakozásra. A (D)önts felelősen! Töltsd tele a nyarat! kampányban a szokásos csatornáink mellett elsősorban a Spotify erejére hagyatkozunk, hiszen a zenei platformok már elhagyhatatlan részei az összejöveteleknek, házi buliknak. Éppen ezért egy rövid hirdetés erejéig szóban motiváljuk hallgatóinkat, hogy döntsenek felelősen és adják át magukat a barátaikkal, szeretteikkel megteremtett pillanatnak. Az akció egy online edukációs kártyajátékkal is kiegészül majd, melyet a weboldalunkon mindenki díjmentesen elérhet és kedvére használhat, ha egy kis plusszal fűszerezné meg a társasági hangulatot a nyáron” – mondta Nagy András, a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács igazgatója. Hozzátette, a közösségimédia-kihívás a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén sem marad el, a résztvevők között értékes Jegy.hu utalványokat sorsolnak majd ki.

A (D)önts felelősen! Töltsd tele a nyarat! kampány egy izgalmas online edukációs kártyajátékot is kínál majd a nyáron, amely a szövetség italmertek.hu weboldalán érhető el. A kártyák segítségével érdekes tényeket tudhatunk meg az alkohol és a túlzott alkoholfogyasztás szervezetre gyakorolt hatásairól, a témához kapcsolódó legelterjedtebb tévhitekről.

A 2023-as nyár folyamán Kármán Odett közösségi média oldalán is találkozhatunk majd az edukációs jellegű bejegyzésekkel, amelyek a legfontosabb információk mellett izgalmas alternatívákat is nyújtanak majd a lemondások nélküli, felejthetetlen, mégis tudatos szórakozásra.

További információkért kattintson IDE!