Októbertől izgalmas sörvacsora programsorozatot indít a Dreher Sörgyárak kőbányai üzemében. A havonta egyszer jelentkező esemény résztvevői körülnézhetnek a hatalmas gyár fontosabb helyszínein, mielőtt asztalhoz ülve a Dreher-sörökre szabott menüsort kóstolnák.
A Dreher Sörvacsorák séfje Lenk Zsolt, a Marangona Gasztropont konyhafőnöke, a Babel Budapest korábbi megbízott konyhafőnöke lesz, aki Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és étel párosítás, a Dreher Sörvacsorákon pedig szeretné bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból. A menüket Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítják majd össze.
A Dreher Sörvacsorák program nemcsak a gasztronómiai élményről szól, a résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba, megnézhetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, illetve a Dreher Múzeumot is.
„A magas színvonalú sörkultúra és vendéglátás a Dreher Sörgyárak egyik szívügye, ezért már régóta tervezzük, hogy a sörgyár különleges helyszínére hívjuk a gasztronómia és a sör rajongóit. Nemrég megújult a gyár saját pubja és étterme, így minden készen áll a vendégek fogadására” – mondta Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.
Az első Dreher Sörvacsorát gasztronómiával foglalkozó újságíróknak és bloggereknek rendezték szeptember 20-án, az alábbi menüvel:
Hideg kacsamájpástétom, körte
Kíséri: Kozel Barna
Vad kacsamell levendula, fermentált fokhagyma, kecskesajt hab
Kíséri: Pilsner Urquell
Posírozott szürke harcsa, citrusok, creme fraiche, cukkini burgonya
Kíséri: Hofbräu Búza
Étcsokoládés Mousse Almakompóttal
Kíséri: Dreher Bak
Az első nyilvános Dreher Sörvacsora október 4-én lesz, regisztrálni a veronika.endrodi@asahibeer.hu címen lehet.