Magyar kézműves sör reklámozza Budapestet külföldön

Szerző: | 2017.05.12 | Hírek, Italsor

Szinte egyszerre mutatják be Budapesten és Berlinben a Duke of Budapest nevű magyar kézműves sört, ami a külföldön is komoly sikereket elért Mad Scientist és az Élesztőből kinőtt Yeast Wörks sörfőzde közös alkotása.

A magyar sörszakma az utóbbi években kinyílt a világ felé, és sörfőzőink számos érmet hoztak haza rangos nemzetközi fesztiválokról, de csak az elmúlt hónapokban támadt fel a valódi piaci érdeklődés a mindenféle exporttámogatás nélkül is érvényesülni tudó magyar kézműves sörre. Márciustól több divatos berlini kocsma is csapra tette a mindössze egy éves Kőbányán üzemelő Mad Scientist sörfőzde söreit.

A Berlinben is érdekelt Élesztő azért fogott össze a Mad Scientisttel, hogy egy tökéletes és különleges sör formájában az egész világnak bemutassa, milyen nagyszerű munka folyik a hazai sörfőzőkben és egyben felhívja a figyelmet, hogy Budapest nem csak egy nagyszerű város, de olyan hely, ahol nagyszerű emberek élnek, és tudnak olyat mutatni az élet minden terén, hogy a nagyvilág megsüvegeli őket. A Duke of Budapest egy New-England Style IPA, ami ennyit tesz, hogy a sör ködös a rengeteg beléfőzött komlótól, de a komló felhasználásának rafinált módja miatt alig vagy egyáltalán nem keserű – inkább csak fűszeres és citrusos.

A Duke of Budapestre már a bemutató előtt komoly érdeklődés mutatkozik Londonból és Párizsból is, és az alkotók szándéka szerint jó szolgálatot fog tenni az ország és a főváros imázsának is! A pesti bemutató 13-án szombaton az Élesztőben lesz, a berlini május 25-én a Brewdog Bar Berlinben!