Dűlőngélés a Somlói borvidéken

Szerző: | 2016.01.12 | Események, Hírek

A Somló hegy családi pincészetei idén először téli borfesztivált rendeznek, amelyen Vince-napi hagyományőrző programokkal, nyilvános borversennyel és a 2015-ös évjárat legjobb fehérboraival várják az érdeklődőket.

Január 23-án Vince-napi népszokások felelevenítésével várják a kikapcsolódni vágyó látogatókat a legkisebb történelmi borvidéken. Az esemény napján tizennyolc helyi pincészet nyit ki és kínál alkalomhoz illő bor- és ételkülönlegességeket.

A fesztivált szervező Somlói Dűlők Egyesületének küldetése, hogy a Somlói borvidék országos ismertségű kereskedelmi borászatai mellett a kis családi pincék kereskedelmi forgalomban nem kapható, ugyanakkor kiváló minőségű kézműves borait is elérhetővé tegye.

A látogatók délelőtt vezetett dűlőjáró programok keretében ismerkedhetnek meg a hagyományos Vince-napi népszokásokkal, majd kezdetét veszi az év első helyi borversenye, a DŰLŐngélő Vince 2016. A verseny keretében történő kóstoltatáson a szakmai zsűri, a gazdák, és a közönség is értékel. A zsűri tiszteletbeli elnöke Laposa József. A fesztiválon fellép Szabó Enikő népdalénekes, Waszlavik Gazember László és Hoppál Bulcsú.

Részletes programok:

http://www.somlio.hu

https://www.facebook.com/events/773612546118265/