Egészséges és finom: Az iskolai menü hívószavai

Szerző: | 2020.03.04 | Hírek

Az iskolai ebédnek számos követelménynek meg kell felelnie. Az ételnek frissnek és egészségesnek kell lennie, nem árt, ha a szemnek is tetsző, és végül, de nem utolsó sorban költséghatékony. A közétkeztetőknek nincs könnyű dolguk: egyrészt a normakövetelménynek, másrészt a kötött költségenek is meg kell feleniük. Léteznek viszont stratégiák arra, hogy win-win helyzet születhessen.

A gyerekek és a fiatalok számára vonzóvá és élvezhetővé kell tenni az ételt, ez nem vitás. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha az étel jó. Egy jól kinéző étel alapjai már az előkészületekkor le vannak fektetve. A helyi alapanyagok sokkal fenntarthatóbbá teszik a rendszert, és jóval frissebb étel is készül belőlük. Ezek az alapanyagok gyorsan feldolgozhatók, így semmit sem vesztenek minőségükből. Egyre több iskola termeszt például a kertjében saját fűszernövényeket.

A zöldségek esetében kulcsfontosságú, hogy színes és finom ételek készüljenek belőlük. A modern főzőrendszerek, mint például a RATIONAL SelfCookingCenter, olyan főző eljárásokat tesznek lehetővé, amelyek biztosítják a precízen elkészített ételeket.

“Az intelligens főzőprogram monitorozza a sütő belsejének hőmérsékletét, és finomít rajta, ha tegyük fel, brokkoli készül, és kicsit több főzési időre van szüksége” – magyarázza Szekeres Tibor, a Rational magyarországi Senior Sales Directora. – Az egyenletes minőség és a szép, színes, vitamindús zöldségek garantáltak.”

Sőt, a SelfCookingCenterben a rántott ételek is jobb ízűek és egészségesebbek lesznek. “Ezek az ételek általában olajsütőben készülnek, a Rational készülékében viszont 95%-kal kevesebb zsírral lehetséges az elkészítésük, a bunda viszont ugyanolyan ropogós, mint a hagyományos készítéssel – teszi hozzá Szekeres Tibor. – A modern konyhatechnológia kíméli a konyhai költségvetést. A SelfCookingCenter gyors előkészítési módjának köszönhetően a később hozzáadott mennyiégek is késés nélkül készülhetnek el. Ezzel hatékonyan kerülhető el az ételpazarlás, hiszen folyamatosan korrigálható mennyiségek készülnek. Ami a személyzetet illeti, ők is csak élvezik a készülék előnyeit. A SelfCookingCenter önállóan dolgozik, nem kell folyamatosan felügyelni a főzési folyamatokat. Ezzel időt spórol, amit másra lehet fordítani. (X)