Közel 60 ma élő Gundel-leszármazott vett részt szeptember utolsó vasárnapján egy családi délutánon a dinasztia egykori otthonában, az idén 125 éves Gundel falai között.

Angelus Barbara, az étterem marketing és kommunikációs igazgatója elmondta, a jubileumi év kapcsán különösen fontos a hagyományok ápolása, ezért a Gundel-dinasztia ma is élő tagjait meghívták egy uzsonnára a házba, amely néhányuknak hosszabb-rövidebb ideig az otthona is volt. A délután folyamán érdekes volt feleleveníteni, hogy a dédnagypapa kulináris öröksége mennyire szerteágazó lett, hiszen a Gundel-nevet nemcsak a patinás étterem viseli, hanem számos más vonatkozásban is fennmaradt. Első helyen természetesen ma is a híres palacsinta áll, de emellett a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, a Budapesti Gazdasági Egyetem Gundel Károly-terme, a Gundel Károly Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai verseny, a Gundel Károly Díj, a Gundel Károly út is mind az egykori étteremalapítóról kapta a nevét, aki egyébként soha nem főzött, viszont remekül kóstolt, értett a konyha nyelvén, és a szakácsok motiválásában is a legjobbnak bizonyult. S nem utolsósorban, a családban a mai napig megtalálhatók közismert személyiségek, mint például Gundel-Takács Gábor, akit a hagyományok ápolásáról és a 21. századi trendekről kérdeztük.

Vele készült interjúnkat a Vendéglátás Magazin hamarosan megjelenő októberi számában olvashatják.