Egy hónap Olaszország jegyében

Szerző: | 2015.05.19 | Események, Hírek

Május 20. – június 20. között az olasz divat, dizájn, lakberendezés, vendéglátás, gasztronómia, borok motorok, művészet, zene és kultúra kerül a középpontba az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE), az Olasz Nagykövetség és az Olasz Kultúrintézet együttműködésének köszönhetően.

A programsorozatot az Olasz Lakberendezés és Dizájn Hete nyitja (május 26-30.), majd ezt követi a konyhaművészetre fókuszáló Olasz Éttermek hete június 1-7. között. A résztvevő éttermek ekkor speciális árakkal, menükkel, kóstolókkal várják a közönséget, és június 6-án Boungiorno Italia! címmel gasztropikniken is élvezhetőek a pizzák, pasták, fagylaltok, kávék, valamint Itália további jellegzetes fogásai a budapesti Eiffel téren. Június 8-14. között pedig az Olasz Gasztronómia és Borok Hete következik, az élelmiszeripari termékek széles körű bemutatásával. Június 8-12. között a SZEGA Olasz Hét keretében a sajtok, a húskészítmények, a balzsamecet rendhagyó módon mutatkozik be, például a Flaming Wheel Parmigino, vagyis a lángoló parmezán közepében elkészített tradicionális tésztákkal.

A Pomo d’Oro étterem, illetve a Casa Pomo d’Oro pedig séfeknek szervez olasz főzőtanfolyamot, a perugiai Universitá dei Sapori egyik séfje vezetésével. És június 16-18. között Olaszország a Nagycsarnokba is beköltözik, ízeivel, kézműves termékeivel és turisztikai ajánlataival együtt.

A rendezvénysorozat zárásaként június 15-20. között a divaté lesz a főszerep, ennek egyik legizgalmasabb rendezvénye az Olasz Kultúrintézetben június 3-25-ig látható „Az olasz divat. A csábítás története” című kiállítás lesz, ahol a leghíresebb olasz tervezők ruhakölteményei láthatóak.

A rendezvénysorozat 77 magyar cég és az olasz intézmények összefogásának köszönhetően valósul meg.