Saját sörkülönlegességgel jelentkezik augusztus 23-26. között a Sörfesztivál a budai várban, hiszen a fesztivál résztvevői itt kóstolhatják meg először a FIRST Craft Beer limitált IPA típusú, kimondottan nyárias, ízgazdag tételét.

A BDPST Beerfest IPA receptjét a budapesti FIRST Craft Beer kisüzemi sörfőzde készítette és főzte le. „A budai vár önmagában nagyon impozáns helyszín, és a kiállítók termékei is mind magas minőséget képviselnek. Mégis szerettünk volna egy kis pluszt adni a látogatóknak, ezért döntöttünk úgy, hogy a Sörfesztivál 7 éves története során most először megfőzzük a fesztivál sörét, amelyet kizárólag a rendezvényen kóstolhat majd meg a közönség” – nyilatkozta Kurucz Dániel, a szervezésért felelős cég ügyvezetője. A sörpremier keretében 2018. augusztus 23-án, a fesztivál első napján pontban 18.00 órakor verik csapra a hordót a szervezők pultjában.

 

APA testben IPA lélek

A fesztivál söre ugyan az IPA típusba tartozik, de érdekesen elegyíti az IPA és az APA típusú sörök jellegzetességeit. „A nyári forróság miatt friss, könnyen iható kézműves terméket álmodtunk meg, ami éppen a fesztiválra fog elkészülni” – árulta el a kulisszatitkokat Kurucz Gergely, a FIRST Craft Beer tulajdonosa. Cél volt továbbá az is, hogy az ital jól értelmezhető legyen azok számára is, akik még csak óvatosan ismerkednek az újhullámos, illatos, ízgazdag sörök világával. Így a fesztivál söre ugyan az IPA típusba tartozik, ami egy friss, komlós, jól iható és könnyen értelmezhető fajta, de a megszokottnál alacsonyabb, 4,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, mégis az IPA-ra jellemző illat- és aromabomba is ott van a sörben. „1500 litert fogunk főzni, amit a készlet erejéig bárki megkóstolhat a helyszínen” – mondta el Kurucz Gergely.