Elfogytak a Sziget-bérletek

Szerző: | 2016.06.30 | Események, Hírek

Az idei Sziget ismét megdöntheti a korábbi látogatórekordokat, hiszen másfél hónappal a kezdés előtt az összes bérlet elkelt a fesztiválra, június 30-tól már csak napijegyet lehet kapni, korlátozott számban.

Az ötnapos bérletek már hónapokkal ezelőtt gazdára találtak, és mostanra a hétnaposok is elkeltek, így mostantól semmilyen bérletet sem lehet már kapni. A szervezők 55 ezer darabban maximálták az eladható bérletek számát és mivel mind gazdára talált, ezután már csak napijegyet árulnak, de abból is csak napi 25 ezret adnak ki.

A napi teltház ugyanis 90 000 fő, azaz ennyi ember megfelelő színvonalú ellátására alkalmas az Óbudai szigeten ideiglenesen kialakítható infrastruktúra és a programhelyszínek befogadóképessége. A 90 ezres napi kapacitásba a bérletesek és napijegyesek mellé a tiszteletjegyeseket és a rendezvényen egyidejűleg közreműködő dolgozókat is beleszámolják.

A szervezők szerint a tempós jegyfogyás több teltházas napot is feltételez, de az is lehet, hogy minden napra kiteszik majd a megtelt táblát.