Elindult a nevezés a II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokságra

Szerző: | 2023.08.08 | Hírek

2023. szeptember 1-3. között rendezik meg a II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokságot az Őszi Food Truck Show keretein belül Budapesten, a Kincsem Parkban (1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.).

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Kovács Lázár (Lázár Chef), aki 2022-ben duó kategóriában Damu Lászlóval közösen a 7. helyezést érte el Olaszországban, a Pármában megrendezett Pizza Világbajnokságon.

„A hazai bajnokság célja a fiatal pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon” – mondta Lázár Chef. – „Versenyek nélkül nincs fejlődés, ez a vendéglátás egészére és természetesen a pizzakészítész művészetére is értendő. Hálás vagyok, hogy összefogott a szakma, és újabb lehetőségeket tudtunk biztosítani a fiatal, feltörekvő pizzaiolok számára is.”

Minden várakozást felülmúlt az I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság sikere, amelyet hatalmas érdeklődés övezett tavasszal. Az őszi versenyre immáron két kategóriában lehet nevezni, a pizzakészítést profin, hivatásszerűen űzők és a hobbi pizzakészítők már külön kategóriában versenyezhetnek.

2023. szeptember 2-án, szombaton a Profik (vendéglátásban tanulók és dolgozók) kategóriájának, 2023. szeptember 3-án, vasárnap az Amatőrök (otthoni hobbi pizzakészítők) kategóriájának egyfordulós versenyében keresik Magyarország legszebb és legfinomabb pizzájának készítőit.

A feladat a versenyhelyszínen biztosított munkaállomáson, 15 perc alatt, önállóan, a versenyző által hozott, 250 g-os pizzatésztából és feltétből minél kerekebb és minél ízletesebb pizzát készíteni.

A pizzát a Profi versenyzőknek egy elektromos COZZE 17 elektromos pizzakemencében, az Amatőr versenyzőknek egy WHIRLPOOL elektromos sütőben kell megsütnie a szakmai zsűri, a sajtó és a verseny közönsége előtt.
SAJTÓKÖZLEMÉNY

A zsűri elnöke: Szabadfi Szabolcs (Szabi a Pék), a zsűri további tagjai többek között: Antonio Gambadoro, Damu László, Dömök Zsolt, Pomázi Péter, Simon Zoltán, Takács Márk.

A részletes versenyfelhívás és a nevezéssel kapcsolatos további információk az alábbi linkeken találhatók:

Profik versenye:
https://webshop.lazarchef.hu/termek/ii-piaggio-pizzakeszito-bajnoksag-2023-profik-versenye-nevezesi-dij/

Amatőrök versenye:
https://webshop.lazarchef.hu/termek/ii-piaggio-pizzakeszito-bajnoksag-2023-amatorok-versenye-nevezesi-dij/