Elindult az „Élelmiszertakarékos rendezvény”-program

Szerző: | 2018.03.21 | Céghírek, Hírek

A rendezvény catering a vendéglátás szektor sajátos szegmense egy különleges ellátási lánccal, ahol nem a végső ügyfél – a fogyasztó vendég – választ az étkezési ajánlatok közül, hanem a megrendelő. Ez sokszor egyfajta „virtuális igények okozta túlkínálat” paradox helyzetét eredményezi, és gyakran élelmiszerpazarláshoz is vezet – ennek kezelésre dolgoztak ki most útmutatót.

Az Élelmiszer Érték Fórum – az élelmiszerpazarlás és -veszteség csökkentése ügyében érdemben tenni képes és szándékozó szervezetek képviselőinek konzultatív szervezete – által megalkotott „Útmutató az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez a rendezvény-vendéglátás területén” célja, hogy a szervezés és megvalósítás egyes fázisaiban praktikus tanácsokat, javaslatokat adjon, amelyek alkalmazásával csökkenthető az élelmiszerfeleslegek és –veszteségek mértéke.

Az Útmutató és az annak használata során szerzett tapasztalatok alapján az Élelmiszer Érték Fórum célja egy új „piaci normarendszer” létrehozása, amelyet az alkotók reményei szerint Magyarországon és más országokban is minél szélesebb körben fognak majd alkalmazni.

Az útmutató az „Élelmiszer Érték Fórum az élelmiszerpazarlás és –veszteségek csökkentéséért” égisze alatt, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület koordinálásával, az EU REFRESH projektjének támogatásával jött létre. A projekt megvalósításában partnerként vettek részt a HORECA Marketing Klub, a BCSDH (Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért Magyarországon), a NÉBIH által vezetett „Maradék nélkül” projekt vendéglátás munkacsoportja is.

Az útmutató, amely tartalmazza az „Élelmiszertakarékos rendezvény” logót és az ezt használni kívánó rendezvények szervezőit érintő információkat, elérhetők a www.azelelmiszerertek.hu  oldalon.