Elkészült az Egytőről kékfrankosa

Szerző: | 2017.04.04 | Hírek

Elkészült a tavaly év végén létrejött kezdeményezés, az Egytőről első, közös bora, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz’Pontot, az ETAP Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét és a Wine Flow boros oldalt tömöríti.

A projekt nevére 2017 januárjában lehetett szavazni, és most, hogy a tagok korábban beharangozott bora is elkészült, egy szűk, mintegy 100 fős rendezvény keretei között a borbárok vendégei meg is kóstolhatják azt. Az április 6-án, 18:00 órakor kezdődő, „Egytőről Főpróba” nevet viselő rendezvényen a projektben részt vevő összes borbár felvonul majd, és a közös boron túl további Kárpát-medencei szőlőfajták bora is kóstolható lesz.

Az Egytőről-projekt kékfrankosának alapanyaga Sebestyén Csaba területeiről származik, és a bor elkészültét is a szekszárdi borász felügyelte. Az Egytőről Kékfrankos a projektben résztvevő borbárokban lesz kapható.

A hosszú távú kezdeményezés tagjai további, közösen létrehozott, főként a fiatalokat megszólítani igyekvő rendezvényekben és borokban látják összefogásuk jövőjét. Az idei szüretből ennek megfelelően Magyarország legnagyobb területen termesztett borszőlőjéből, az olaszrizlingből készítenek egy szintén könnyed, gyümölcsös karakterű, csavarzáras bort.

Az esemény részletei:  https://www.facebook.com/events/1216602955124371/

Az Egytőről Facebook-oldala: www.facebook.com/egytorol